Teama de a plăti online este încă la nivele surprinzător de mari la noi în țară. Românii preferă plata ramburs de multe ori când achiziționează ceva. Dar viitorul este tot mai digital. În acest context, să afli cum funcționează un sistem de procesare de plată online poate fi de un real folos: vei ști care sunt elementele de bază mandatorii, ce criterii trebuie să iei în calcul și cum alegi un procesator de plată de încredere.

Ai incercat un exchange descentralizat?

Ce este un procesator de plată?

Un procesator de plată este acel serviciu care facilitează tranzacțiile dintre vânzători și cumpărători. Indiferent că vorbim de servicii (OLX sau…?), de vânzare de produse fizice (eMAG) sau investiții în active digitale (criptomonede) între comercianți și utilizatorul final există un mod de a face plățile.

Procesatorul de plată online ideal

Plățile digitale (online) necesită o atenție sporită, deoarece vin cu o serie de beneficii notabile, dar și constrângeri demne de luat în calcul. Principalele avantaje constă în ușurința și rapiditatea plăților. Constrângerile vin din nevoia de securitate mare și ușurință în utilizare.

Așadar, ce este un procesator de plată si care sunt criterile pe care trebuie sa le întrunească:

  • Securitate sporită a datelor atât pentru plata cu cardul (debit sau credit), cât și pentru transferurile bancare;
  • Ușurință în utilizare;
  • Rapid, cu toate datele la vedere;
  • Comisioane decente – de exemplu, pe zona cripto, la noi în țară nu există plata cu cardul, comisioanele fiind foarte mari pentru utilizatorul final;
  • Suport bun;
  • Politici de refund sustenabile.

Procesatori de plată în spațiul crypto

Așadar, identificarea unei metode de a îndeplini toate aceste criterii nu este tocmai simplu.

În materialul de mai jos o să vezi detalii despre toate aceste lucruri, pe 2 cazuri concrete: Netopia și Coinvertit. Filmulețul se adresează, în primul rând, celor care plănuiesc o mică afacere și caută o opțiune de procesator de plată bună.

Dar, mai ales, filmulețul se adresează consumatorului obișnuit, pentru ca acesta să înțeleagă corect și concret ce este un procesator de plată, cum funcționează și de ce lucruri este important să țină cont.