Proiectul Vostok, bazat pe platforma Waves, obține finanțare de 120 milioane de dolari

Waves Platform, cea mai rapidă platformă blockchain dezvoltată până în prezent, a obținut 120 milioane de dolari pentru proiectul Vostok. Proiectul Vostok a fost dezvoltat de echipa platformei Waves special pentru întreprinderile mari și instituțiile publice pentru a forma baza infrastructurii lor digitale. Lansarea primelor proiecte în Europa și Asia este de așteptat la începutul anului 2019.
Fondatorul și CEO al platformei Waves și proiectul Vostok, Sasha Ivanov, a declarat:

“Proiectul Vostok se află la intersecția mai multor tehnologii perturbatoare, inclusiv Blockchain, Big Data, Inteligența Artificială și Internet of Things. Are scopul de a crea infrastructuri digitale pentru corporații și agenții guvernamentale, pentru a pune bazele economiei digitale. Aceasta este o continuare logică a activității pe care am făcut-o în ultimii ani, avansând în continuare progresele tehnologice ale platformei Waves “.

Fondată în 2016, platforma Waves este cea mai rapidă platformă blockchain publică din lume, cu o capacitate de 100 de tranzacții pe secundă. Prin comparație, Ethereum poate procesa 15 tranzacții pe secunda, iar Bitcoin între 3 și 7 tranzacții pe secundă.

Waves este similară cu Ethereum în sensul că oferă instrumente ușor de utilizat și extrem de funcționale pentru a crea aplicații descentralizate. De asemenea, a devenit una dintre cele mai mari comunități tehnologice din întreaga lume.

Prețurile criptomonedelor cresc, cu Bitcoin depășind 3900$

Odată cu aniversarea unui an de la atingerea valorii record de 20.000$, prețul Bitcoin a început să crească. Cea mai populară criptomonedă a depășit valoarea de 3900$, o creștere de peste 10% în 24 de ore.

Celealate criptomonede au înregistrat avansuri semnificative, între de 10-20%. Performerele zilei au fost Bitcoin Cash și Waves, care au crescut cu aproape 50%. De altfel, Waves a înregistrat o creștere de peste 120% în ultima săptămână, ajungând în prezent pe locul 19 în topul CoinMarketCap.

Agenția de impozite din Marea Britanie publică ghidul de taxare ale activității cu criptomonede

HMRC, agenția guvernamentală responsabilă cu colectarea impozitelor din Marea Britanie, a publicat un raport în care explică impozitarea cripto pentru persoanele fizice. De asemenea, agenția a anunțat că în viitorul apropiat va publica un ghid similar și pentru companii.

Documentul relevă că activele digitale sunt tratate mai mult ca proprietate decât ca o formă de bani. Rata de impozitare depinde de tipul de token, acestea fiind clasificate drept exchange tokens, utility tokens și security tokens.

Investitorii care cumpără criptomonede precum Bitcoin în speranța creșterii valorii acestora vor fi obligați să plătească impozitul pe câștigurile de capital atunci când le vând. Persoanele care primesc criptomonede de la angajatori ca formă de plată sau le obțin prin minare vor achita impozitul pe venit și contribuțiile naționale de asigurare.

Vlad Nistor, în arest preventiv pentru 30 de zile

DIICOT a inițiat un apel la decizia Tribunalului București de a respinge cererea de arestare preventivă a lui Vlad Nistor. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis acest apel, astfel încât fondatorul exchange-ului Coinflux a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Mâine, 20 decembrie, va fi judecată cererea de extrădare în Statele Unite a lui Nistor alaturi de cei 14 investigati.

Informațiile publicate ulterior de mass media relevă că investigația a fost realizată de autoritățile americane din statul Kentucky. Aparent, un grup de români plasau anunțuri false de vânzare de produse de lux și converteau banii obținuți în Bitcoin. Nistor este acuzat că ar fi facilitat spălarea de bani prin platforma Coinflux. Autoritățile americane susțin că era conștient că sumele respective proveneau din fraudă.

Ne cerem scuze din cauza sonorului.