În această dimineață, o echipă DIICOT a efectuat percheziții la sediul exchange-ului românesc CoinFlux și la domiciliul fondatorului acestuia, Vlad Nistor. Ziar de Cluj a susținut că este vorba de o investigație realizată în cooperare cu autoritățile din Statele Unite.

Au fost confiscate o serie de stick-uri USB, hard-disk-uri și laptopuri, atât de la domiciliul lui Vlad Nistor, cât și de la sediul CoinFlux.

Conform surselor presei locale, în prezent nu există un dosar penal deschis pe numele lui Vlad Nistor, investigația fiind derulată de autoritățile americane. DIICOT a realizat percheziția în baza unui mandat aprobat de Tribunalul București ce include doar obținerea de documente.

Redacția GoanadupaBitcoin încearcă în prezent să contacteze reprezentanții CoinFlux pentru a obține detalii.

Vlad Nistor a înființat CoinFlux în 2015, pentru a facilita tranzacționarea cu criptomonede. În această perioadă, exchange-ul sărbătorește 3 ani de existență.

Conform site-ului oficial, compania are o cifră de afaceri de 3.25 milioane EUR, realizând peste 32.000 de tranzacții în 2017. Pe parcursul celor 3 ani de activitate, CoinFlux a ajuns să aibă peste 19.000 de clienți din România și din lume.

În trecut, Vlad Nistor a lucrat la Banca Transilvania și BCR fiind absolvent de Business Management la Universitatea Brunel din Londra.