Compania Mastercard a extins programul Accelerate, care facilitează emisia de carduri cripto pentru companiile din domeniu. Noii parteneri vor fi ajutați în integrarea tehnologiei Mastercard și vor putea beneficia de expertiza în domeniul securitatii cibernetice și de cercetarea de piață a firmei.

Emisia de carduri cripto in conformitate cu legislatia

Regulile programului includ asigurarea unei protecții solide a consumatorilor (asigurarea confidențialității și securității utilizatorilor), operarea în conformitate cu legile și reglementările relevante, cum ar fi regulile de combatere a spălării banilor și stabilirea unor condiții de concurență echitabile pentru toate părțile interesate, precum instituțiile financiare, comercianții și operatori de rețea mobilă.

Procesatorul de plăți cripto bazat în Londra, Wirex, a devenit prima platformă care a devenit membru al programului de carduri Mastercard. Utilizatorii cardului Wirex pot converti imediat criptomonedele deținute în valute fiat și le pot cheltui la orice comerciant ce acceptă Mastercard.