Forumul Economic Mondial susține că tehnologia blockchain poate ajuta guvernele și companiile să se recupereze după efectele pandemiei. Organizația a lansat un kit de dezvoltare blockhain care are rolul de a ajuta lanțurile de aprovizionare la actualul climat economic. De asemenea, raportul ce însoțește kitul susține că tehnologiile DLT pot ajuta „accelerarea unei reveniri economice post-COVID-19”.

Conceptul de finanțe descentralizate – Ce este si ce presupune?

Raportul, publicat 28 aprilie, afirmă că rezistența lanțurilor de aprovizionare private și publice a fost testată pe fondul focarului de coronavirus. Documentul pledează pentru adoptarea tehnologiei blockchain pentru a crea un „adevăr comun” între părțile interesate ale lanțului de aprovizionare.

Kitul blockchain a fost dezvoltat împreumă cu peste 100 de entități publice și private din 50 de țări. Acestea includ Deloitte, Maersk, Banca Mondială și Programul Alimentar Mondial. Setul de instrumente DLT a fost dezvoltat în anul anterior și a fost testat într-o varietate de contexte, inclusiv Saudi Aramco, Hitachi și numeroase întreprinderi mici și mijlocii.

CryptoZZ