Portofelul Zecwallet Lite va fi disponibil și pentru mobil

Proiectul de criptomonedă privată Zcash a anunțat că în curând, portofelul Zecwallet va deveni disponibil pe smartphones. Potrivit anunțului, proiectul va dura aproximativ 4,5 săptămâni atât pentru aplicațiile Android cât și pentru iOS.

Aparent, aplicațiile mobile pentru portofelul Zecwallet vor reutiliza marea majoritate a codului pentru versiunea de desktop lite. Acest lucru înseamnă că vor continua să aibă asistență completă pentru adrese Sapling și Transparent. De asemenea, va menține funcțiile de memo, istoricul tranzacțiilor, agenda de adrese și majoritatea funcțiilor acceptate de aplicația desktop Zecwallet.

Iranul denominează rialul în timp ce cererea de Bitcoin crește

Parlamentul Iranului a decis să denomineze rialul, eliminând patru zerouri pentru a crea o nouă monedă numit toman. Conform planului, fiecare toman va valora 10.000 de rial.

Planul de redenominare face parte din eforturile de a iniția o redresare economică din țară. După anularea acordului nuclear cu SUA și noi sancțiuni, Iranul se confruntă cu o criză severă de lichidități și cu o deficiență valutară.

Ca urmare a acestei crize, populația s-a îndreptat spre criptomonede. Conform statisticilor, prețul Bitcoin (BTC) a ajuns la o primă de 300% pe exchange-urile peer-to-peer precum LocalBitcoins.

De exemplu, dacă la începutul lui ianuarie BTC se tranzacționa cu aproximativ 7.800$, în Iran valoarea sa era echivalentul a peste 25.000 de dolari.

Babak Behboudi, CEO al firmei de inovare blockchain Synchronium a remarcat:

„Minarea, deținerea și tranzacționarea criptomonedelor, în special BTC și ETH, este adoptată pe scară largă în Iran. Sunt sigur că în lunile următoare vom vedea mai multe investiții de către public, în special clasa de mijloc, în criptomonede precum BTC”.

Autoritatea Monetară din Noua Zeelandă angajează specialist în monede digitale

Autoritatea monetară din Noua Zeelandă (RBNZ) a postat un anunț de angajare pentru un director care se va „concentra pe viitorul banilor”. Este vorba despre un specialist în monedă digitală care să urmărească și implementeze tendințele de remodelare a infrastructurii financiare – „plăți online și valute digitale”. Conform anunțului, el va trebuie să ofere „leadership în ceea ce privește viitorul numerarului și banilor”.

„Acesta este un moment de schimbare atât pentru Banca centrală, cât și pentru piața globală, care transformă cererea și utilizarea banilor fizici”,

a scris RBNZ în fișa postului.

„Formele noi și emergente de plăți digitale reprezintă o nouă realitate, iar metoda în care oamenii plătesc pentru lucruri se schimbă rapid”.

Locuri de munca in spatiul crypto!

Conform analiștilor, pandemia de COVID-19 a accentuat interesul autorităților financiare pentru monedele digitale. Atât publicul, cât și companiile optează din ce în ce mai mult pentru plăți online în locul cash.

TokenInsight: Halvingul va elimina de pe piață minerii vechi de Bitcoin

Johnson Xu, analist șef la firma de cercetare TokenInsight, este de părere că înjumătățirea recompensei de bloc a Bitcoin va elimina de pe piață minerii vechi. Halvingul îi va forța pe aceștia să achiziționeze hardware de minare performant sau să iși mute operațiunile în regiuni unde electricitatea este foarte ieftină.

Ce este Bitcoin Halving – injumatatirea recompensei? Cum va reactiona pretul criptomonedei?

Multe ferme miniere sunt înființate în locuri unde energia electrică este incredibil de ieftină, în special în unele regiuni din China.

“Există unii mineri care pot accesa electricitate la prețuri de 2 cenți pe kwh. Cu toate acestea, acestea sunt cazuri extrem de rare”,

a spus Xu.

În opinia sa, industria de minare a Bitcoin va necesita o reîmprospătare a echipamentelor sau măsuri dure de eficientizare a activității.

CryptoZZ