Președintele venezuelean, Nicolas Maduro, a anunțat că angajații și pensionarii din sectorul public pot beneficia de un airdrop de petro de sărbători. Categoriile de populație cărora le este dedicată măsura sunt angajații din sectorul public, militarii și pensionarii.

Pentru a primi 0.5 petro, aceștia trebuie să își creeze un portofel cripto pe platforma oficială PetroApp.
Acesta este portofelul oficial lansat de guvern în luna mai a acestui an.

PetroApp este proiectat pentru a permite utilizatorilor să achiziționeze bunuri și servicii de pe telefoanele lor, precum și pentru transferuri standard. De asemenea, portofelul poate fi utilizat pentru a converti petro în alte criptomonede precum Bitcoin, Litecoin și Dash.

Maduro a declarat că acest airdrop este o metodă de a încuraja utilizarea criptomonedei de stat bazată pe petrol. Aceasta a fost lansată oficial în otcombrie 2018, dar cu toate eforturile de promovare din partea guvernului, populația nu a adoptat-o cu entuziasm.

Airdrop de petro de sărbători in valoare de 30$

0.5 petro valorează oficial aproximativ 30 de dolari, ceea ce reprezintă o sumă semnificativă având în vedere că salariul minim național este mai mic de 10 dolari pe lună.
În același anunț, președintele a mai spus că cei peste 500.000 de petro vor fi furnizați din rezerva de stat.

Acesta este cel mai recent dintr-o serie de eforturi de a impune adopția Petro la nivel național. În septembrie, Maduro a ordonat ca finanțarea unei inițiative pentru locuințe sociale să fie plătită în Petro. În vară, a solicitat Băncii din Venezuela (BoV), una dintre cele mai mari bănci din țară, să pună tokenul la dispoziția clienților săi. În ciuda unui număr limitat de cazuri de utilizare, guvernul a plătit pensii de stat în petro pentru ultimul an.

În ciuda sprijinului guvernamental puternic, adopția este încă redusă. În prezent, doar 400 de companii au decis să accepte plățile petro începând cu luna noiembrie, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului. În același comunicat, Maduro a ordonat întreprinderilor să înceapă integrarea petro, astfel încât să poată fi la fel de utilizată ca moneda fiat a națiunii, bolivarul suveran.

CryptoZZ