Ambițiosul și controversatul proiect de criptomonedă Libra a pierdut șase membri fondatori în ultimele zile. eBay, furnizorul de plăți Stripe, Visa și Mastercard au anunțat că nu vor mai participa la Asociația Libra, organizația nonprofit care supraveghează proiectul. Platforma de plăți online a Mercado Libre, MercadoPago și Booking Holdings Inc, una dintre cele mai importante corporații din lumea turismului online, s-a retras de asemenea din Asociația Libra.

În ciuda faptului că a pierdut 20% dintre fondatori înainte de lansarea oficială, David Marcus, șeful Proiectului Libra, a declarat că Facebook își va continua eforturile pentru a merge mai departe.

El a subliniat că echipa Libra are nevoie de membri implicați 100% pentru a putea continua în mod corespunzător.

PayPal a dat startul

Odată cu retragerea PayPal de săptămâna trecută, Libra a pierdut șase membri fondatori ceea ce reprezintă o lovitură serioasă pentru proiect. Toate cele cinci companii au adus expertiză în tehnologia plăților și transferurilor. Analiștii spun că Libra are nevoie de aceste cunoștințe pentru a asigura succesul criptomonedei sale.

„Considerăm că Libra va eșua fără implicarea actorilor majori de pe piața plăților, deoarece aceștia ar fi contribuit major cu expertiza esențială în domeniul plăților. De asemenea, ei ar fi asigurat încrederea în brand, rețele globale de acceptare și decontare și relații cu fiecare instituție financiară, guvern și organ de reglementare din întreaga lume”,

se menționează într-o analiză realizată de MoffettNathanson.

Plecările s-au datorat în mare parte presiunii exercitate de autoritățile de reglementare și guvernele din întreaga lume. Reacțiile la proiect au fost în mare parte negative, deoarece criptomoneda Libra este considerată o amenințare la adresa stabilității financiare globale.