Telegram lansează versiunea de test a rețelei TON( Telegram Open Network )

Serviciul criptat de mesagerie instantanee Telegram a lansat oficial o veriune de test pentru noua rețea Telegram Open Network (TON). Arhiva este disponibilă pe site-ul test.ton.org și include un fișier de configurare pentru dezvoltarea smart contracts.

Utilizatorii pot, de asemenea, să utilizeze noul limbaj de programare Fift pentru a compila, executa și verifica contractele inteligente la nivel local.

vinde bitcoin

Fift este un nou limbaj de programare pentru TON (Telegram Open Network) care a fost lansat săptămâna trecută. Limbajul este conceput special pentru dezvoltarea și gestionarea contractelor inteligente TON blockchain și pentru interacțiunea cu TON Virtual Machine.

Coinbase ia în considerare implementarea opțiunii de margin trading

Similar cu competitorul Binance, Coinbase ia în considerare implementarea margin trading pe platforma exchange. Emilie Choi, vicepreședintele Coinbase, a declarat că managementul companiei discută această posibilitate.

Margin trading va fi cu siguranță un pas mare pentru noi, în special pentru sectorul de comercianți activi. Trebuie însă să analizăm foarte multe aspecte, deoarece nu există prea multă claritate de reglementare în Statele Unite în acest domeniu”,

a spus Choi.

Margin trading, ce presupune utilizarea de fonduri împrumutate de la brokeri sau de la platfome, presupune un risc mult mai mare pentru comercianți. Cu toate acestea, jucătorii de pe piața cripto sunt extrem de deschiși la acestă opțiune, după cum a demonstrat succesul platformei BitMEX.

Choi a confirmat însă că exchange-ul american nu este interesat să lanseze un DEX în prezent, așa cum a făcut Binance.

FBI: Cyberatacurile din ultimii ani au fost realizate de Coreea de Nord în urma sancțiunilor SUA

Directorul adjunct al diviziei cibernetice a FBI,Tonya Ugoretz, a declarat că sancțiunile impuse de SUA asupra Coreei de Nord a determinat creșterea criminalității informatice.

Agenți nord-coreeni sunt suspectați că se află în spatele mai multor campanii majore de ransomware și cryber-attacks. Acestea au variat de la atacurile globale, cum ar fi WannaCry din 2017, până la atacurile asupra exchange-urilor cripto din Coreea de Sud și țările din apropiere.

“Sancțiunile au un impact economic, astfel încât operațiunile cibernetice sunt un mijloc de a face bani, fie că este vorba de atacuri asupra industriei cripto sau de furtul bancar”,

a spus Ugoretz.

Erin Joe, directorul Centrului de integrare a informațiilor despre amenințările Cyber, a confirmat ipoteza. Ea a declarat de asemenea că FBI-ul se concentrează pe descurajarea atacurilor legate de criptomonede.

Încă o înregistrare de copyright pentru whitepaper-ul Bitcoin

Craig Wright are un competitor oficial pentru pseudonimul de ”Satoshi Nakamoto”. Pe data de 24 mai, Wei Liu a înregistrat o cerere de copyright pentru whitepaper-ul Bitcoin, susținând că a folosit acest pseudonim pentur publicarea lucrării.

Conform legii, Oficiul pentru Copyright din Statele Unite înregistrează aceste cereri fără a efectua verificări cu privire la veridicitatea lor.

Nu s-a stabilit încă cine este Wei Liu, însă demersul său demonstrează că declarațiile controversate ale lui Craig Wright nu au valoare legală.