Banca centrală a Venezuelei efectuează teste interne pentru a determina dacă poate adăuga criptomonede la rezervele sale internaționale. Potrivit unui raport al Bloomberg, este vorba în special de Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH).

Inițiativa a fost lansată la solicitarea Petroleos de Venezuela SA (PDVSA), compania de stat de petrol și gaze naturale. PDVSA dorește ca banca centrală venezueleană să plătească furnizorii companiei cu criptomonedele Bitcoin și Ethereum pe care le deține.

vinde bitcoin

Compania în sine nu ar putea trece de verificările KYC obligatorii pe exchange-urile cripto pentru a putea realiza tranzacții direct către frunizori. Prin urmare, PDVSA vor să interacționeze cu aceștia prin intermediul băncii centrale a țării, care nu va înregistra acest tip de probleme.

Din cauza sancțiunilor din SUA, Petroleos de Venezuela SA a avut dificultăți în relația cu clienții și furnizorii săi, deoarece băncile majore au evitat deschiderea de canale de afaceri cu compania. Potrivit Bloomberg, nu este clar cum PDVSA a obținut criptomonedele. Valoarea acestora este de asemenea necunoscută.

Petro vs Bitcoin si Ethereum

Din punct de vedere practic, spre deosebire de Petro, Bitcoin este acceptat la nivel global. Ethereum este cel mai important altcoin de pe piața cripto. Ar fi relativ ușor pentru oricine să accepte o plată făcută în aceste criptomonede și să o transforme imediat într-o monedă fiat.

Până în prezent, Venezuela a demonstrat interes pentru utilizarea criptomonedelor ca metodă de a evita sancțiunile internaționale. În locul monedeleor digitale însă, guvernul Maduro a optat pentru lansarea Petro, o criptomonedă bazată pe rezervele de petrol ale țării. De la lansarea sa în 2018, oficialii guvernamentali au lansat diverse platforme pentru a stimula utilizarea Petro, cu succes limitat.