Trazacțiile cu bolivari contra Bitcoin în Venezuela au atins o nouă valoare record săptămâna trecută, pe fondul agravării crizei economice și politice din țară.

Potrivit Coin.Dance, în ultima săptămână a lunii august, aproape 115 miliarde de bolivari au fost convertite în Bitcoin. Recordul anterior era de aproape 78 de miliarde de bolivari într-o săptămână, o creștere de aproape 47 la sută.

vinde bitcoin

Creșterea se datorează în mare parte deprecierii rapide a bolivarului – creșterea volumului în Bitcoin este mai mică – de la 465 BTC la 533 BTC.

În ciuda hiperinflației, guvernul încă își promovează controversata monedă națională, care include moneda digitală emisă de stat, Petro. Săptămâna trecută a apărut un sistem de remitență pentru Petro, dar perspectivele de utilizare ale acestuia rămân incerte.

În aceeași săptămână, unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Venezuela, Traki, a decis să acepte Bitcoin ca metodă de plată.

Posibilă lovitură de stat împotriva guvernului Maduro

Noul record de achiziție a Bitcoin in Venezuela a coincis cu zvonurile unei posibile lovituri de stat contra președintelui Maduro. Presa a raportat că politicile economice implementate de acesta au generat hiperinflația monedei naționale și a provocat un exod al populației din cauza condițiilor dure de viață.

Săptămâna trecută, ministrul comunicațiilor venezuelean, Jorge Rodriguez, a susținut la televiziunea de stat că au fost înființate tabere de pregătire paramilitare în Columbia, ce au scopul de a submina guvernul președintelui Nicolas Maduro.

Potrivit ABC News, Columbia susține o campanie a liderului de opoziție al Venezuelei Juan Guaido, care dorește să îl înlocuiască pe Maduro. Guaido are de asemenea sprijinul Statelor Unite, conform unui mesaj transmis la începutul anului de Donald Trump.

Cu toate acestea, SUA nu sprijină ideea unei intervenții militare. Aparent, guvernul american i-a oferit din nou amnestie lui Maduro dacă este de acord să renunțe la poziția sa în mod voluntar. Maduro a respins anterior o ofertă similară.