Firma de cercetare Hurun a publicat lista de ”unicorni” – companiile cu o valoare de peste 1 miliarde de dolari. Aceasta include 11 companii ce activează în domeniul blockchain și criptomonede.

Hurun a găsit un total de 494 de ”unicorni”, răspândiți în 24 de țări și aproximativ 118 orașe. China conduce lista cu 206 de unicorni, urmată de SUA la 203. Cele două țări cumulează peste 80% din companiile cu valoare de peste 1 miliard de dolari din lume. Europa are 35 de unicorni.

Primii pasi in industria Blockchain

Evaluarea medie din lista Hurun este de 3,4 miliarde de dolari, iar în total companiile sunt evaluate la 1,7 trilioane de dolari în total. Este de menționat că majoritatea acestor companii nu sunt listate pe burse.

Cripto și blockchain – 11 ”unicorni”

În ce privește industria blockchain, în topul listei este firma chineză de hardware de minare cripto Bitmain, cu o evaluare de 12 miliarde de dolari. Rivalii Bitmain Canaan și Ebang, ambii în China, sunt de asemenea pe listă. Au evaluări de 3 miliarde de dolari și, respectiv, 1,5 miliarde de dolari.

În SUA, unicornii sunt Coinbase (8 miliarde $), Ripple (5 miliarde $), Circle (3 miliarde $) și Bitfury (1 miliarde $).

Alte firme blockchain din listă includ: Binance, EOS blockchain maker Block.One. Start-up-ul descentralizat Dfinity și exchange-ul de criptomonede japonez Liquid Global.

CryptoZZ

Unele contradicții

Specialișii au comentat că lista Hurun nu corespunde neapărat realității. La începutul acestei săptămâni, directorul general al Ripple, Brad Garlinghouse, a declarat că Ripple are în prezent o evaluare de aproximativ 305 milioane dolari, pe baza banilor pe care compania îi are în bancă.

Un purtător de cuvânt al lui Kraken a declarat că exchange-ul este evaluat la aproape 4 miliarde de dolari și nu este inclus pe listă. De asemenea, un cititor a subliniat pe Twitter că și BitMEX a atins valoarea de peste 1 miliard de dolari.