Platforma blockchain Tron (TRX) a angajat un fost avocat SEC pe postul de ofițer-șef al departamentului de conformare. David Labhart va avea și rolul de consilier general al companiei. Rolul acestuia va fi de a facilita implementarea reglementărilor legale pentru proiectele viitoare ale Tron.

CEO-ul companiei, Justin Sun, a făcut eforturi semnificative în ultimul an pentru a crește popularitatea Tron. De la achiziția BitTorrent, eforturile de publicitate au fost, în unele cazuri controversate.

Anul acesta, clientul peer-to-peer BitTorrent a lansat un token nativ, BitTorrent (BTT), bazat pe protocolul TRON (TRX).

Tokenul poate fi tranzacționat între utilizatori pentru a optimiza viteza rețelei și a obține descărcări mai rapide. Acesta este primul demers BitTorrent pentru a începe să tokenize ecosistemul său de partajare a conținutului. În prezent, platforma are peste 100 de milioane de utilizatori și a fost achiziționată de Justin Sun în urmă cu aproximativ șase luni.

Proiectul Atlas – Tron (TRX)

Planurle de viitor pentru integrarea reciprocă a TRON și BitTorrent a fost formalizată ca o inițiativă denumită “Proiectul Atlas”. În septembrie 2018, Sun a subliniat că tokenurile din ecosistem vor fi folosite ca stimulente.

Între timp, Tron a sărbătorit un milion de utilizatori luna trecută. Platforma blockchain a fost concepută ca alternativă a aplicațiilor descentralizate (DApps) Ethereum.

Potrivit CoinMarketCap, TRX a crescut cu 6.4% în ultimile 24 de ore, ceea ce i-a adus titlul de cea mai performantă criptomonedă de top.

În prezent, Sun încearcă să se asigure că pe viitor, compania se va conforma regulilor din ce în ce mai complexe de pe piața cripto. Angajarea fostului avocat SEC face parte din planurile sale de obținere a bunăvoinței autorităților de reglementare.

Aceasta este o problemă cu care se confruntă majoritatea proiectelor cripto în Statele Unite. O parte dintre ele au optat inclusiv să restricționeze accesul cetățenilor americani la platforme pentru a evita probleme ulterioare.

SEC a demonstrat în ultimele luni că acordă o atenție sporită pieței de ICO și industriei blockchain în general.