Idei de afaceri cu Bitcoin

Lansat în 2009, Bitcoin a înregistrat o evoluție similară cu dezvoltarea Internetului. A căpătat treptat o popularitate din ce în ce mai mare. Caracteristica ce a atras majoritatea investitorilor a fost creșterea semnificativă a valorii acestei criptomonede. Dacă în 2010 două pizza au fost achiziționate cu 10.000 Bitcoin, în decembrie 2017 valoarea BTC a ajuns la 20.000$. Explozia prețului a atras extrem de mulți oameni în rollercoaster-ul cripto, care încearcă să-și găsească locul pe o piață volatilă. Fenomenul a facilitat apariția unei mulțimi de idei de afaceri cu Bitcoin pentru cei ce au învățat cum funcționează cea mai interesantă revoluție financiară a secolului.

Așadar, ce tipuri de activități pot oferi oportunități pe piața cripto?

Consultant Bitcoin

Primul lucru pe care un începător îl face este să caute un expert care să-l sfătuiască. Pentru cei care au aflat mai devreme despre Bitcoin și au învățat deja cum funcționează piața, aceasta este o oportunitate de a deveni experți locali.

Așadar aici, la idei de afaceri cu Bitcoin, poți deveni consultantul local în criptomonede. Astfel îi ajuți și pe alții să înceapă să tranzacționeze Bitcoin.

Realizarea de microtask-uri contra Bitcoin

În prezent, există foarte multe platforme care răsplătesc participanții pentru diverse activități și taskuri minore în criptomonede. Bituro, Bitcoin rewards și Coinbucks sunt doar câteva exemple. Unele taskuri nu necesită cunoștințe specializate.

Trebuie să vizualizezi clipuri promoționale, să completezi studii de piață și chestionare, sau să testezi aplicații.

Alte activități necesită cunoștințe specializate de programare (precum identificarea de bug-uri de cod). Există loc așadar pentru toate nivelurile de pregătire.

Comercializarea de produse și servicii contra criptomonede

O altă idee de afacere bazată pe Bitcoin se adresează celor care au înclinații comerciale. Vânzarea de bunuri și servicii pe criptomonede este relativ simplă, cu ajutorul operatorilor de plăți precum Bitpay sau Purse.

Poți crea propriul site pe care să-l promovezi pe social media sau poți accepta Bitcoin dacă ai deja site-ul.

Cumpără și stochează Bitcoin

Pentru cei care gândesc pe termen lung, investiția în Bitcoin este extrem de avantajoasă. Prețul celei mai cunoscute criptomonede a crescut de la 0 la 20.000$ de dolari în mai puțin de 10 ani.

Chiar și cu scăderea înregistrată în acest an, investiția în Bitcoin are potențialul de a reprezenta o rezervă importantă de fonduri pentru mai târziu.

Chiar dacă ai ratat oportunitatea de a cumpăra Bitcoin la prețuri derizorii, o investiție realizată acum poate oferi beneficii în anii următori.

Trading pe Localbitcoins.com

În cazul în care investițiile pe termen lung necesită prea multă răbdare, ai posibilitatea de a profita de evoluțiile de preț pe platformele de tip Localbitcoins.com.

Acestea permit să tranzacționezi Bitcoin pentru monedele fiat prin tranzacții individuale, denumite tranzacționare Over-The-Counter (OTC).

Acestea sunt o metodă populară de tranzacționare deoarece sunt rapide și oferă diverse metode de plată. Sute de comercianți de mărfuri din întreaga lume realizează profituri pe Localbitcoins devenind factori de decizie (cumpărători și vânzători în Localbitcoins).

Agent de escrow Bitcoin

Dacă ai reușit să obții o reputație bună ca trader de criptomonede, poți exploata această oportunitate pentru a te stabili ca agent de escrow. În general, rolul unui agent escrow este de a arbitra asupra disputelor care pot implica achiziții online, contracte independente sau alte acorduri comerciale și comerciale.

În calitate de agent escrow Bitcoin, vei înregistra plata tranzacției pentru vânzător. Totodată vei stoca fondurile până când tranzacția este confirmată de către cumpărător.

Plata se efectuează într-o adresă de tip bitcoin care necesită semnăturile cumpărătorului, vânzătorului și agentului escrow pentru a trimite o tranzacție.

Dacă nu există nicio problemă cu tranzacția, atunci semnătura și plata se fac automat. Dar dacă există o problemă atunci agentul escrow trebuie să aleagă dacă va semna plata sau restituirea. Poți crea un profil pe site-uri precum Bitrate pentru a-ți promova serviciile ca agent de escrow.

Lansează un website de crowd-funding cu Bitcoin

La fel ca monedele fiat, Bitcoin oferă întreprinderilor și persoanelor fizice un instrument puternic pentru a strânge fonduri pentru un proiect viitoare sau existente. În calitate de antreprenor, la idei de afaceri cu Bitcoin, poți lansa un site destinat să ajute oamenii să strângă fonduri în criptomonede de la o comunitate largă de donatori.

O campanie de crowd-funding îți permite să descentralizați procesul de finanțare prin implicarea unui număr mare de susținători și suporteri. Prin acceptarea Bitcoin ca metodă de plată pentru campania ta, poți descentraliza lucrurile și mai mult. Poți ajunge astfel la o audiență globală.

Lansează o companie Bitcoin și acceptă criptomonede

Mulți oameni care doresc să intre în lumea cripto doresc să-și înființeze propriile companii care se concentrează în acest domeniu.

În general, comisioanele pentru aceste servicii se achită tot în criptomonede. Poți oferi acest serviciu și ca antreprenor individual. Indiferent că este vorba de o platformă tip marketplace, un site de licitații sau unul de pariuri, posibilitățile sunt nesfârșite. Pe piață va fi întotdeauna loc pentru noi idei de afaceri cu Bitcoin.

Faptul că accepți criptomonede ca metodă de plată va reprezenta o noutate ce va atrage publicul curios.

Gaming

Cele mai recente tendințe în jocurile online multiplayer au dus la crearea unei experiențe de joc foarte viabile. O parte majoră aici o reprezintă recompensele aleatoare pentru articole rare în joc.

Aceste elemente pot fi schimbate în mod deschis între jucători. Deoarece recompensele sunt aleatoare, creatorii nu promovează vânzarea directă a articolelor desemnate. Vând doar “boosters” pentru a spori șansa de a le obține.

Acest fenomen poate fi încadrat la idei de afaceri cu Bitcoin, pentru cei dispuși să vândă aceste articole rare. Deoarece criptomonedele au popularitate ridicată în rândul pasionaților de calculatoare și jocuri online, ca la alte idei de afaceri cu Bitcoin, poți opta pentru vânzarea articolelor rare contra criptomonedelor.

O poți face direct pe platformele existente sau poți crea o platformă specializată dacă deții cunoștințele specifice necesare.

Operează un automat de vânzare în Bitcoin

Operarea unui automat ce distribuie băuturi sau alte produse este similară indiferent de metoda de plată aleasă. O idee de afacere relativ simplu de implementat este adăugarea opțiunii de plată cu Bitcoin.

Aceasta prezintă un avantaj pentru că unii oameni pur și simplu nu mai folosesc bani cash. Iar criptomonedele necesită doar o aplicație pe mobil.

Deoarece utilizarea numerarului continuă să scadă, a apărut o oportunitate tot mai mare de a înlocui sistemele de monede cu mașini noi capabile să accepte metode alternative de plată.

Deja există automate disponibile pentru cumpărare care acceptă atât carduri de credit/debit, cât și Bitcoin. Poți cumpăra un automat care acceptă criptomonede și obții astfel un flux de venituri pasive.

Gestionează un ATM Bitcoin

Dacă ai suficient capital, o modalitate mai profitabilă la idei de afaceri cu Bitcoin este să gestionezi Bitcoin Teller Machines (BTM). Taxele percepute de BTM se învârt în jurul valorii de 5-10% per tranzacție. În unele cazuri sunt chiar mult mai mari.

Operatorii care reușesc să plaseze ATM-uri cripto în cele mai bune locații raportează adesea o rentabilitate a investiției pentru capitalul lor inițial în mai puțin de un an. Aceste mașini nu ocupă prea mult spațiu, astfel încât locațiile de închiriere nu ar costa atât de mult. Costul mașinii însă și costul încărcării cu Bitcoin pot fi costisitoare.

Există o gamă largă de mașini disponibile pentru cumpărare și, de obicei, permit să-ți stabilești propriile taxe la nivelul dorit. Unele mașini vor permite, de asemenea, să te conectezi la un schimb terț printr-un API pentru a-ți gestiona riscul valutar. Îți menții astfel rezervele, atât de BTC cât și de numerar, la un nivel constant.

Asigură-te că aparatele sunt ajustate în conformitate cu reglementările legale locale.

Dezvoltarea de smart contracts

Conceptul de contracte inteligente a fost inițial conceput de cercetătorul Nick Szabo în anii 90.

Contractele inteligente sunt contracte care utilizează software și protocoale pentru a facilita, verifica sau executa negocierea sau executarea unui contract, eliminând orice terțe părți/legi. Dacă ai cunoștințele și experiența, poți scrie software care se va desfășura pe o rețea mare, descentralizată, precum Bitcoin.

Poți crea contracte inteligente pe blockchain-ul Bitcoin pentru impunerea acordurilor de prețuri contractuale și pentru reducerea riscului volatilității prețurilor brute.

Contractele inteligente au potențialul de a înlocui contractele de hârtie arhaică în viitor. Mai mult chiar, oferă acorduri dinamice care se leagă de sistemele tehnologice.

Update la articol, 3 iunie 2020. Un nou timp de afaceri cu Bitcoin se contureaza in ecosistemul DeFi sau Finante descentralizate.

CryptoZZ