Săptămâna aceasta, producătorul de portofele hardware Trezor a lansat o versiune beta ce permite tranzacționarea de criptomonede direct în interfață. Utilizatorii pot face swap între unsprezece criptomonede fără a compromite fondurile prin stocarea pe platformele exchange.

Interfața este aprope identică cu cea a portofelului tradițional, însă oferă în plus tab-ul de exchange. Este necesară conectarea portofelului digital fizic la calculator și logarea utilizatorului, similar cu utilizarea celorlalte optiuni.

Pentru a utiliza serviciile de tip exchange pentru prima oară, utilizatorii trebuie să accepte o clauză de declinare a responsabilității.

Dacă este prima dată când o persoană folosește funcția de schimb, trebuie să accepte o clauză de declinare a responsabilității care afirmă că toate tranzacțiile efectuate sunt între proprietarul bunurilor și platforma de tranzacționare terță.

Exchange-urile disponibile pe platforma Trezor includ Changenow, Coinmama, Changelly, Paybis și Coinswitch. Utilizatorii portofelului pot schimba Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Zcash (ZEC), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Bitcoin Gold (BTG), Monero (XMR), DASH și Dogecoin (DOGE). Criptomonedele disponibile în meniu drop-down pot fi schimbate utilizând noul feature de exchange.

Un reprezentant de la Trezor a explicat faptul că compania nu va executa verificări KYC pentru noua funcție:

“Doar pentru a clarifica, nu vom rula KYC însă exchange-uri pot face acest lucru. Nu oferim servicii de schimb directe, ci prin terți. Este un serviciu opțional. Dacă KYC va fi pus în aplicare de aceste servicii, utilizatorul va fi informat și poate refuza să continue. Vom evalua binențeles și opțiunea de a adăuga exchange-uri descentralizate”

a detaliat managerului echipei de marketing pe Twitter.

În afară de Trezor, producătorul de hardware Keepkey oferă această opțiune de swap prin serviciul Shapeshift. Proprietarii Keepkey au capacitatea de a utiliza Shapeshift prin selectarea unei criptomonede în portofelul pe care ar dori să o tranzacționeze cu celelalte active digitale oferite în meniul drop-down.

Având în vedere că Shapeshift a decis să schimbe modelul de afaceri la un serviciu bazat pe abonare, nu este clar cum va afecta compatibilitatea cu Keepkey.

Ledger Wallet nu oferă în prezent niciun serviciu de schimb sau de tranzacționare în modelele sale hardware.

Cu toate acestea, există o secțiune în platforma Ledger Live care afișează o filă Cumpărare / Comerț, dar browserul redirecționează utilizatorul la o platformă exchange dacă a fost selectată.