Pentru cei care au descoperit recent tranzacționarea cu criptomonede, există câteva instrumente de analiză extrem de utile. Acestea variază de la aplicații de monitorizare a prețurilor, până la forumuri de analiză tehnică ce include sfaturi de la specialiști.

TradingView

Site-ul include diagrame de prețuri, un forum și o comunitate care se ajută reciproc în domeniul tranzacțiilor cu criptomonede. Instrumentele oferite se concentrează pe analize tehnice și permit de asemenea utilizatorilor să împărtășească strategii de tranzacționare și să creeze diagrame.

Este unul dintre cele mai folosite intrumente de analiză de către traderi deoarece oferă numeroase date și informații, atât despre industria cripto, cât și cu privire la piețele bursiere clasice.

Principalul avantaj pentru începători este că oferă lecții de analiză tehnică, permițându-le să învețe noțiuni de bază.

CoinMarketCap

Site-ul de referință al industriei cripto, ce oferă informații detaliate despre toate criptomonedele și majoritatea exchange-urilor.

  • Urmareste si:

Datele furnizate în timp real includ capitalizarea criptomonedelor (marketcap), prețul (în relație cu mai mutle valute fiat), volumul tranzacțiilor și numărul de monede totale în circulație.

CoinGecko

Site-ul listează practic toate criptomonedele și tokenurile din lume, clasificate în funcție de cinci elemente cheie: dezvoltare, comunitate, fonduri, capitalizarea pieței și interesul publicului.

De asemenea, CoinGecko monitorizează activitatea dezvoltatorilor în baza depozitelor de coduri sursă publice.

Aceste informații permit investitorilor să aibă o idee mai clară despre un anumit proiect și, astfel, să aibă o viziune mai largă asupra alegerii investiției.

Coinigy

Acest site web și aplicația se concentrează pe simplitate și securitate. Coinigy oferă prețuri în timp real de la 45 de exchange-uri la nivel mondial. Monitorizarea portofelului și notificări de preț prin SMS sau e-mail.

Blockfolio

Este o aplicație de monitorizare disponibilă pentru smartphone-uri. Blockfolio este una dintre cele mai bune aplicații de gestionare a portofoliului deoarece include peste 3000 de criptomonede.

Aplicația oferă o acoperire extinsă. Peste 100 de exchange-uri, cu date prezentate sub formă de diagrame, grafice și înregistrări de ordine în timp real pentru criptomonede. Acesta este, prin urmare, unul dintre instrumente de analiză necesare pentru monitorizarea evoluției prețurilor.

Blockfolio oferă și opțiunea de notificări de preț, ceea ce facilitează tranzacționarea criptomonedelor.

Update

CryptoScanner

Site-ul ofera un instrument de analiză pentru criptomonede care avertizează atunci când apare tipul de modificare pe care îl căutați. Un crypto scanner, ofera urmatoarele:

  • Vedeți dintr-o privire tot RSI – indicele de rezistență relativă;
  • Vedeți unde se efectuează încrucișările MACD – convergență medie / divergență în mișcare medie;
  • Vedeți unde sunt cele mai multe modificări ale volumului / prețului în toate intervalele de timp.

Daca mai sti si alte unelte care sa ne ajute la tranzactionare, rubrica comentarii e toata a ta.