Utilizatorii de pe Reddit au discutat recent posibilitatile care ar duce la interzicerea Bitcoin. Având în vedere atenția acordată criptomonedei Libra și atitudinii negative a Congresului american față de proiect, mulți și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile consecințe ce ar afecta cea mai populară criptomonedă.

Unul dintre utilizatori, ‘MarsWalker69’, deschis un thread în care a întrebat ce motive ar putea folosi guvernul american pentru a interzice Bitcoin.

Cumpara Bitcoin

Utilizatorul ‘nowitsalllgone’ a explicat că, în conformitate cu legislația SUA, interdicția ar încălca primul amendament la Constituția americană, cel cu privire la libera exprimare.

Criptomonedele sunt o metodă de comunicare

Pentru început, există un precedent legal care echivalează interdicția comunicării criptografice cu o încălcare a libertății de exprimare.

Bitcoin reprezintă un limbaj matematic, similar cu limbile folosite de oameni în ochii instanțelor. Este mai mult decât un protocol obișnuit, prin faptul că permite transferul de valori într-o rețea. Această particularitate il transforma intr-un instrument financiar pe care gurvenele il pot exploata in directia unei interdictii.

În cazul SUA, nici această justificare nu poate fi folosită. Compensația primită din transferul de informații este, de asemenea, protejată prin libertatea de exprimare – una dintre cele cinci libertăți de bază consacrate în primul amendament.

Deci, oricât de îngrijorați ar fi cei din congres cu privire la proiectele precum Libra, nu au instrumentele legale pentru a impune interdicții. Un astfel de scenariu este și mai puțin probabil pentru Bitcoin.

Interzicerea Bitcoin este imposibilă și contraproductivă

Încercările unor guverne precum China și India demonstrează clar că interzicerea criptomonedelor este imposibilă și contraproductivă. Singurul lucru pe care o astfel de abordare îl generează este o mutare a tranzacțiilor pe piața neagră.

Chiar membrii guvernului american, precum congresmanul Patrick McHenry, înțeleg că o interdicție ar fi inutilă. Într-un interviu acordat CNBC, McHenry a declarat că Guvernul nu poate ucide bitcoin.

”Chiar și chinezii cu firewall-ul lor și intervenția lor extremă asupra societății lor nu au putut ucide Bitcoin. Ideea este că nu poți distruge o tehnologie deschisă și distribuită precum cea pe care se bazează BTC”