Una dintre cele mai interesante tehnologii în dezvoltare din prezent este Inteligenta Artificială (IA). Pentru crearea acesteia, însă, sunt necesare foarte multe elemente și “skills” bazate pe conceptul de “machine learning”. Acest proces necesită cumularea unui număr mare de computere care să dedice timp și putere de procesare.
În același timp, criptomonedele cunosc o dezvoltare accelerată, sute de mii de procesoare fiind utilizate pentru minarea lor.
Kaasy este un proiect ce dorește să combine cele două apecte ale revoluției tehnologice, care să ofere beneficii valoroase pe termen lung.

Ce este Kaasy

Kaasy este o platformă ce permite exploatarea la maxim a rigurilor de minare. O face prin utilizarea lor simultană în minarea de criptomonede și în activități de machine-learning. Platforma oferă recompense atât pentru împrumutul de putere de procesare, cât și pentru adăugarea pe blockchain a skill-urilor dezvoltate.

Problema

Astăzi, mii de computere sunt utilizate pentru minarea de criptomonede. Totuși nici GPU-urile, nici celelalte componente ale platformelor nu au fost construite special în acest scop. Din acest motiv, multe din resursele disponibile ale acestor sisteme nu sunt utilizate eficient.

Soluția

Rețeaua Kaasy permite utilizarea echipamentelor de minare pentru acitvități suplimentare de machine learning. Astfel se vor produce rezultate utile pentru dezvoltarea IA.

Blockchain-ul care păstrează registrul Kaasy va stoca atât plățile pentru timpul de procesare închiriat, cât și algoritmii optimizați pentru a rula calculele distribuite.

Algoritmii sunt organizați ca o piață descentralizată. Aici oricine poate adăuga un nou algoritm și poate câștiga recompense atunci când acesta este utilizat de un al membru al rețelei.

Scopul echipei Kaasy.ai este de a dezvolta un blockchain de cunoaștere, în care algoritmi existenți și noi pot fi utilizați pentru machine learning. Vor fi produse astfel skill-uri de IA utilizabile de întreaga comunitate.

Tokenul

Acest întreg sistem se numește “Cunoașterea ca serviciu”. Reprezintă coloana vertebrală a Kaasy, asistentul IA ce poate fi utilizat pentru a îndeplini diferite sarcini.

Tokenul KAAS va fi singura monedă în care utilizatorii vor plăti timpul de procesare pentru a-și îndeplini sarcinile prin infrastructura descentralizată.

Finanțarea proiectului se va face prin intermediului unui ICO ce se derulează în perioada 1 septembrie-15 octombrie. Prețului unui token este de 0.1 euro și au fost puse în vânzare 300 milioane de KAAS.

Echipa

Echipa din spatele proiectului este format din programatori experimentați și oameni de afaceri români. Aceștia au dezvoltat soluții desktop, web și integrate, variind de la software distribuit de management financiar al companiei până la aplicații de tranzacționare on-line de tip criptomonede, pool-uri de minare și hardware minier.

Concluzia

Kaasy oferă posibilitatea de a dezvolta aplicații de bază pentru IA utilizând nuclee de GPU și CPU. Skill-urile dezvoltate se stochează pe un blockchain și pot fi utilizate de alți membrii ai comunității, iar dezvoltatorii lor sunt recomepnsați pentru acest lucru.

Blockchain-ul și rețeaua KaaS definesc infrastructura pentru un sistem global de calcul IA cu orientare spre cunoaștere, bazat pe hardware-ul care este utilizat în prezent pentru minarea de criptomonede.
Mai multe detalii despre proiect puteți găsi pe site-ul oficial.

INFORMAȚIILE APĂRUTE PE SITE NU REPREZINTĂ SFATURI FINANCIARE. PENTRU ORICE DECIZIE FINANCIARĂ IMPORTANTĂ, CONSULTAȚI PROFESIONIȘTI AUTORIZAȚI.
MAI MULTE INFO LE GASITI IN TERMENI SI CONDITII