Our Music Festival este un ICO care a ales o metodă originală de a-și lansa tokenul propriu. Este vorba despre un festival de muzică electronică ale cărui bilete vor fi vândute prin intermediul unei aplicații blockchain.

Festivalul va avea loc în Piața Centrului Civic din San Francisco în data de 20 octombrie. Lista artiștilor include creatorii de muzică electronică Zedd, 3LAU, Matt + Kim, cîntărețul hip-hop Big Sean, artista pop Charlotte Lawrence.

Biletele la festival se pot achiziționa cu dolari sau criptomonede (bitcoin, bitcoin cash, ether, litecoin) pe site-urile crypto.ourmusicfestival.com și ourmusicfestival.com. Prețurile variază între 25-29$.

Proiectul Our Music Festival a fost inițiat în august anul trecut de Justin Blau, un DJ cunoscut sub numele de 3LAU. Acesta își dorește uitilizarea tehnologiei blockchain pentru a fluidiza sistemele de distribuție a biletelor la evenimente, eliminând intermediarii.

Our Music Festival

Vrea să devină o conductă descentralizată, end-to-end, direct către consumator, care face ca economia ofertei și cererii să fie pe deplin transparentă. Permite utilizatorilor de bilete să poată fi verificați digital pentru a optimiza prețurile.

În prezent, sistemele de analiză precum StubHub și TicketMaster manipulează prețurile și creează o creștere artificială a acestora. Aceasta afectează industria muzicală în toate punctele.

Tokenul OMF va fi utilizat pentru loializarea publicului ce participă la aceste evenimente. Oferă posibilitatea acestora de a le utiliza pentru achiziționare de produse personalizate, back-stage passes și alte recompense de acest tip.

Justin Lau are doar 27 de ani și a devenit faimos în industria muzicală în urma colaborărilor cu artiști precum Dash Berlin, Alesso, Afrojack, R3hab și The Chainsmokers, cu toate că este absolventul unei facultăți de finanțe.

Contactul cu criptomonedele a avut loc datorită gemenilor Winklevoss. Lau a avut contact cu aceștia în perioada în care testa ideea unei cariere pe Wall Street.

După 18 luni de studii în domeniul cripto, Just Lau a identificat o metodă de a aplica tehnologia blockchain la un domeniu pe care îl cunoaște la fel de bine – evenimentele muzicale, asa cum va fi și OMF .