Exchange-ul BitBay anunță că s-a alăturat partenerilor Neufund pentru crearea unei platforme specializate în vânzarea tokenurilor tip security și equity.

Anterior, Neufund a anunțat colaborări similare cu Binance și cu Bursa din Malta. Alte șapte companii din cinci țări intenționează să deruleze Equity Token Offerings (ETOs) prin intermediul platformei.

Neufund își dorește să să creeze prima platformă specializată în vânzarea de tokenuri equity. Este o piață ce se preconizează că va ajunge la valoarea de 10 trilioane de dolari până în 2020. Estimarea este facuta în studiilor realizate de Polymath.

În opinia reprezentaților Neufund, “tokenized securities” vor crea lichiditatea necesară pentru instrumentele de investiții tradiționale.

ETOs reprezintă o nouă metodă de strângere de fonduri. Aceasta permite oricărei companii, indiferent dacă este bazată pe blockchain sau nu, să emită tokenuri pe blockchain. Ele pot fi ulterior achiziționate de investitori în campanii de vânzare publice sau private.

Practic, ETOs încorporează avantajele oferite de Initial Public Offerings (IPOs), Initial Coin Offerings (ICOs) și finanțarea tip venture capital fund.

Neufund este un protocol german bazat pe tehnologia blockchain specializat în procesarea și emiterea de tokenuri de tip securities. A confirmat deja că șapte companii urmează să deruleze ETOs pe platformă: Founders Bank, Brille24, Uniti, MySwooop, Next Big Thing, Blockstate and Emflux Motors.

În urma colaborării cu exchange-urile de criptomonede BitBay și Binance, companiile vor avea posibilitatea de a vinde tokenurile equity deținute contra valute fiat. Bitbay oferă perechi de tranzacționare contra euro, dolar american și zloți polonezi.

Exchange-ul BitBay

A fost forțat să își mute operațiunile în Malta în luna mai a acestui an, după ce băncile din Polonia au refuzat să continuie colaborarea, ca urmare a politicilor negative față de criptomonede promovate de guvernul polonez.

Neufund a ales să colaboreze cu Bursa din Malta pentru implementarea platformei deoarece această țară s-a arătat dispusă să implementeze legislație favorabilă inițiativelor blockchain. Autoritățile locale de aici sunt deschise proiectelor care stimulezează inovația în acest domeniu.