Câte idei sunt abandonate din cauză că nu au parte de finanțare, și câte proiecte rămân undeva pe un raft din cauză că nu au în spate o echipă care să le ducă la bun sfârșit? Popultrade are în plan să rezolve această problemă. Ideea din spatele proiectului, cam la fel ca în cazul DAO, este să pună la punct echipe descentralizate de oameni care să lucreze împreună pentru profit.

Produsul

Produsul pe care Popultrade are în plan să îl promoveze este simplu. Este vorba despre o platformă pe care utilizatorii se pot întâlni cu oameni care le împărtășesc ideile și cu care să discute despre proiecte, de la stadiul de simplă idee și până la un produs marketabil.

Oameni din întreaga lume pot să ajungă la concluzia că au interese în comun și o idee sau un proiect care îi tentează și să lucreze împreună. Pot folosi jetoane pe blockchain pentru a finanța aceste proiecte și pot să împartă banii în funcție de meritele fiecăruia, pe măsură ce lucrează împreună. Este, pe scurt, a platformă care crează o organizație descentralizată autonomă, în care fiecare își poate găsi un rol și un loc de muncă la care se pricepe.

Popultrade – Proiectul

În primul rând, vorbim despre Circul, unde pot pur și simplu să intre în contact cu oameni cu care împărtășesc aceleași idei și să discute subiecte care îi interesează. Afacerile pot să intre în contact cu clienții și să își promoveze produsele, studenții pot să interacționeze cu profesorii și în general oamenii pot să discute cu alți utilizatori cu care au idei sau proiecte comune. Circul este practic o rețea socială pentru schimbul de idei și pentru planificarea proiectelor.

A doua latură este Mercato și este latura de afacere, în care utilizatorii și companiile pot să vândă bunuri, servicii sau idei. Grupurile de pe Circle pot să primească finanțări prin Mercato și pot strânge capital pentru a-și pune planurile în aplicare.

Odată ce scoatem latura de finanțare din ecuație, echipele se pot organiza pe Linum, iar membrii pot să fie plătiți pentru a lucra și pentru a-și dezvolta afacerea.

Moneda

Fiecare activitate de pe platforma Popultrade va fi recompensată cu jetoane PCP – Populcoin. De exemplu, profiturile afacerii care se strâng în Circulus pot să fie convertite în Populcoins. Comisioanele obținute din cumpărarea produselor sau serviciilor sunt convertite în populcoins și adăugate în grupurile de pe circulus, pentru a putea să fie investite.

Jetoanele pot să fie folosite pentru a face plăți pe platformă, pentru a cumpăra servicii sau produse, pentru a investi, pentru a primi sau oferi reduceri sau pentru a primi drept de vot într-un anumit proiect.

Stadiul de ICO

În total, pe piață vor fi disponibile 300 de milioane de jetoane. 64% din întreaga sumă (192 de milioane de jetoane) vor fi distribuite pe perioada de crowdsale.
ICO-ul începe pe 11 decembrie 2017 și se încheie pe 15 ianuarie 2018. Pentru platforma lor, utilizatorii speră să strângă cel puțin 1,1 milioane de dolari. Fondurile investite vor fi păstrate într-un portofel mult-sig, care se va afla în posesia unei comisii formate din membrii proiectului.

„Fondurile vor rămâne blocate în contracte smart în ether. Dacă după un an de la încheierea perioadei de crowdsale nu sunteți mulțumiți de produs, puteți să vă recuperați jetoanele și să vă primiți înapoi contribuția, proporțional și fără partea de soft cap” explică dezvoltatorii pe site.

Echipa

Echipa Popultrade este din Slovenia și lucrează sub conducerea lui Valter Krameršteter.