Despre România s-a spus în mai multe rânduri că ar putea să devină un centru important pentru mineritul de criptomonede în Europa. Electricitatea este relativ ieftină pentru o țară europeană. Antreprenorii au acces și la energie verde, iar acum că suntem în plin proces de privatizare a furnizorilor de energie electrice, se întrevede o scădere a prețurilor la kilowatt. Bifăm deci câteva dintre cele mai importante ingrediente pentru mineritul industrial de criptomonede.

TheMine este un proiect de minat crypto-monede la scara industriala ce isi propune sa devina una dintre cele mai avansate operatiuni de profil din lume.

Modelul de business este deschis, orientat spre public si urmareste construirea unei comunitati reale si active in jurul proiectului.

Initial si periodic dupa aceea, TheMine va emite token-uri MiNE in vederea finantarii achizitiilor de echipamente. Token-urile MiNE vor servi ca vouchere pentru serviciul de inchiriere a puterii de procesare, in vederea obtinerii rezultatelor provenite din minat cryptomonede, pe care TheMine il va oferi publicului.

Token-urile MiNE vor putea fi tranzactionate ulterior pe burse de crypto-monede, rezultatele mining-ului vor fi ditribuite lunar in baza numarului de tokenuri MiNE detinut iar accesul la servicul de minat va fi complet transferabil si fara limite de timp, lucru neintalnit pana acum la servicile de minat public existente, ce presupun perioade contractuale de 2 ani si achitarea integrala de la inceput a echipamentelor folosite, a curentului consumat pe intreaga perioada si evident, a profitului companiei. De asemenea, contractele traditionale de minat au valoare reziduala 0 si de multe ori nu sunt profitabile.

Dorim sa schimbam fix aceste lururi, trendul actual de acapararea totala a profitului de catre companiile ce pun la discpozitie serviciul fiind absurd si in detrimentul profund al intregii comunitati intr-un domeniu atat de lucrativ dar si controversat si contestat.

Tokenul MiNE va inova modelul de business “Mining-as-a-Service” (minatul ca si servicu) prin aducerea unor avantaje clare in piata:

  • liber tranzactionabile
  • fara perioada contractuala minima
  • valoare reziduala crescuta
  • element de auto-expansiune prin reinvestire partiala
  • cheltuieli operationale deduse in timp real
  • transparenta ridicata a operatiunilor
  • strategie de minat de avantgarda
  • structurarea puterii de procesare pe modelul portofoliilor investitionale

ICO-ul, sau emisia initiala de token-uri MiNE va avea loc pe parcursul lunii decembrie iar operatiunile vor incepe imediat dupa venirea noului an. Stay tuned.