Trade.io are ca scop să descentralizeze tranzacțiile de lichidități, pe o platformă peer-to-peer bazată pe blockchain. După spusele lor, vor crea un pool de lichidități accesibil utilizatorilor, sub o formulă peer-to-peer care să „redistribuie bogăția”.

Produsul

Trade.io va crea o platformă echipată cu toate funcționalitățile care să permită tranzacții de active digitale și tradiționale pe blockchain, într-un mod super-securizat. „Nu există un singur punct slab în care sistemul să poată să cadă. Controlul întregii rețele de tranzacții nu se află la o singură entitate centrală ci la întreaga rețea. Ascunderea, manipularea și furtul sunt imposibile pe o rețea blockchain” explică echipa în lucrarea albă, la capitolul Disrupting the Establishment.

Așa cum și băncile caută să scadă costurile administrative folosind tehnologia automatizată peer-to-peer din spatele bitcoinului, Trade.io încearcă să facă la fel pentru bursă. Ca instituție financiară, Trade.io plănuiește să aducă transparența care lipsea înainte (și după) criza financiară și să creeze un schimb la bursă verificabil pentru oamenii de rând.

Fără îndoială, sistemul tradițional are mai multe probleme cu rețelele lente, cu costurile mari de intrare pe piață, ricurile de securitate, birocrația consistentă și derutantă pentru utilizatorii de rând și mai ales cu operațiunile opace. Pe paltforma lor, plănuiesc să schimbe toate acestea creând o piață nouă, pe care să poată să se implice și oamenii de rând .

Este important să le reamintim investitorilor că acest produs va avea nevoie de certificare din partea instituțiilor și de acreditări pe măsura responsabilităților unei piețe financiare.

Trade.io – Moneda

Trade Token este o monedă utilitară în ecosistem. Permitie utilizatorilor să tranzacționeze bunuri și se comportă ca „mediu de schimb și stocare de valori”.
Cu Trade Token, utilizatorii pot să își primească profiturile și, și mai important, să primească debite în cazul în care au pierdut banii, direct în portofelul lor trade.io, atât în fiat cât și în criptomonedă.

Dezvoltatorii plănuiesc să facă Trade Token o monedă cu valoare în lumea reală. Companiile care participă pe platformă blochează asset-urile fizice și primesc Trade Token la schimb.

Stadiul ICO

Proiectul a strâns deja mai mult de 11 milioane de dolari în contribuții din partea investitorilor în perioada de prevânzare. Vor da drumul la ICO pe 7 decembrie, când plănuiesc să strângă încă 275 de milioane pe lângă prevânzare. Suma reprezintă aproape jumătate din totalul de 500 de milioane de jetoane. Acestea sunt gândite să aibă subdiviziuni de până la 18 decimale.

ICO-ul va dura 4 săptămâni, de pe 7 decembrie până pe 4 ianuarie. Dezvoltatorii au anunțat și reduceri pentru primele săptămâni de ico.
7-14 decembrie – 1 ETH = 900 coins
14-21 decembrie – 1 ETH = 800 coins
21-28 decembrie – 1 ETH = 700 coins
28 decembrie – 4 ianuarie – 1 ETH = 600 coins.
La finalul ICO-ului, toate jetoanele Trade Tokens se vor arde.

Echipa

Așa cum este de așteptat din partea unui ICO pe piața de tranzacții digitale globală, Trade.io beneficiază de expertiză din partea unei echipe cu experiență. Fondatorul proiectului spune că fiecare membru are peste 20 de ani de muncă în sectorul financiar sau IT. Mai multe informații despre echipă puteți găsi pe siteul lor AICI