„Din păcate nu am nimic interesant, inteligent sau haios de spus.”

E mare lucru că replica vine de la Wences Casares, omul care a dus criptomonedele în Silicon Valley. Creșterea prețului bitcoin i-a lăsat pe mulți fără cuvinte.

Este un prag pe care cei care cred în bitcoin îl așteaptă demult. Charlie Shrem, antreprenor și susținător bitcoin, a spus că perspectiva este „uimitoare”, în timp ce Zasne Tacket, veteran din sectorul schimburilor cripto a spus că e „o nebunie”. Alții caută să dea o semnificație graficelor, sugerând că cel mai probabil acest prag arată că tot mai mulți oameni au început să înțeleagă criptomoneda și că acesta ar fi motivul real pentru creșterea prețului bitcoin.

Jeremy Allaire, fondator al startupului Circle, spune că această creștere de preț este un prim semn că instituțiile au început să investească în criptomonede. Spune că instituțiile încep să arate interes autentic pentru piața criptomonedelor și pentru bitcoin.

„Clar că se vede o schimbare decisivă de la primul val de adopție a criptomonedelor la faza mainstream”, a spus acesta

Alții, ca autorul și investitorul William Mougayar, a spus despre creșterea bitcoinului că era de așteptat. Mulți investitori încep prin a investi în bitcoin, după care interesul se răspândește și către celelalte criptomonede iar portofoliile se diversifică.

creșterea prețului bitcoin

„Bitcoinul a avut un elan incredibil, atât psihologic cât și tehnic. Acesta s-ar putea să fie punctul care înclină balanța către adopția în mainstream”, a spus Mougayar.

Deși cei mai mulți au spus că văd creșterea prețului ca pe un eveniment pozitiv, există sentimentul că piața in faza în care va fi greu să mai facem predicții despre ce o să se întâmple.

Thomas France, veteran în industrie și co-fondator la Ledger nici măcar nu spune despre el că ar fi un expert pe piața bitcoin. Spune că nu contează părerile și discuțiile despre criptomonede. Cifrele vorbesc de la sine.

„Mi se pare că volumul de piață al criptomonedelor este foarte, foarte mic comparativ cu potențialul real”, a spus France.

Prea mult, prea devreme?

Au fost și unii participanți ai pieței care spun despre creșterea prețului bitcoin că este prea senzațională. În definitiv, prețul a crescut cu mai mult de 900 de procente într-un an, ceea ar putea să atragă atenția autorităților aspura piețelor și practicilor.

Guy Corem, director și fondator al startupului DAGLabs, nu a putut să treacă peste presimțirile proaste, chiar dacă aproape că prețul a ajuns la 10 000 de dolari.

A recunoscut că este entuziasmat și a spus că există o „cerere clară” din partea cumpărătorilor noi care caută să aloce capital. Totuși, este îngrijorat de posibilele reacții.

„Sunt pur și simplu îngrijorat pentru că rata creșterii este prea rapidă și ar putea să atragă un răspuns din partea guvernului”, a adăugat Corem.

A bătut apropo la temerile că schimburilor de criptomonedă li s-ar putea interzice accesul la dolari americani sau la alte criptomonede fiat.

Micky Malka, investitor veteran în sector și fost membru de consiliu pentru fundația non-profit Bitcoin Foundation a făcut tot declarații rezervate. A spus despre creșterea prețului bitcoin la aproape 10 000 de dolari că este în mare un „număr simbolic” – ba chiar o cifră la care s-a ajuns mult mai repede decât se aștepta.

„Sunt surprins de viteză, mai ales că rețeaua încă nu este pregătită ca toată lumea să îl acceseze”, a spus Malka.

Prea devreme ca să conteze?

Acestea fiind spuse, mai mulți traderi activi au fost poate mai puțin convinși că o să se ajungă la prețul de 10 000 de dolari prea ușor, mai ales din cauză că predicția era la un moment dat un fel de pământ al făgăduinței pentru evangheliști.

Arthur Hayes, fondator al platformei BitMEX, a spus că după părerea lui bariera de preț o să fie semnificativă pentru traderi și că nu va fi spartă prea ușor.

Hayes a spus: „Nu mă aștept să fie dărâmată din prima. Acestea fiind spuse, cred că prețul de 10 000 de dolari va fi depășit până la sfârșit de an. ”

BTC VIX, organizator al forumului de tranzacții bitcoin Whale Club, și-a exprimat credința că piața se află într-o bulă și a spus că vrea să evalueze și să își dea seama care sunt următoarele active în care traderii or să investească pentru a-și optimiza câștigurile pe piață.

Alții totuși par mulțumiți să lase piața să evolueze în felul ei.

Întrebat dacă este probabilă o creștere peste 10 000 de dolari, traderul Tuur Demeester a răspuns scurt: „Nu aș paria că nu o să crească peste.”