WAWLLET dorește să devină o rețea globală care leagă băncile, exchange-urile cripto și alte instituții financiare reglementate. Proiectul dorește să ofere utilizatorilor un serviciu unic pentru toate nevoile lor de gestionare a activelor (One Stop Shop), indiferent că este vorba de valute (fiat) sau criptomonede.

Soluția oferită este dezvoltata pe doi piloni principali: un portofel Multi-Asset și Pasaportul Financiar Universal.

Portofelul WAWLLET

Portofelul multi-asset WAWLLET va fi suficient de puternic și flexibil pentru a permite utilizatorilor să gestioneze toate activele lor dintr-o singură aplicație mobilă. Portofelul are categorii separate (Pockets) pentru fiat, carduri de debit, criptomonede și active fizice precum aurul.

Platforma WAWLLET dorește să sprijine o rețea globală de bănci, burse și alte instituții financiare, alături de exchange-urile cripto. Acest serviciu va elimina decalajul dintre mecanismele financiare clasice și tehnologia blockchain.

Platforma permite utilizatorilor să interacționeze cu băncile și furnizorii de servicii financiare și să efectueze tranzacții într-un mod rapid și ușor. De asemenea, facilitează tranzacții financiare rapide și fără probleme la nivel mondial. Oferă de asemenea autentificarea completă a clienților și respectarea legislației aplicabile din fiecare regiune vizată.

WAWLLET va avea o platformă globală care conectează în mod sigur toți partenerii prin noi interfețe API standard. În acest mod, clienții au un spațiu de încredere în care să-și gestioneze toate bunurile financiare și averile personale. Platforma integrează mai multe conturi, facilitează tranzacțiile monetare în câteva secunde și asigură respectarea legislației din mai multe regiuni geografice.

Pașaport financiar universal

Acesta este un pașaport financiar personal care este recunoscut, respectat și apreciat de toate entitățile conectate la rețeaua WAWLLET.

Pentru a avea acces la toate serviciile oferite, utilizatorii trebuie să urmeze procedura KYC (Know Your Customer), iar tranzactiile lor trebuie sa indeplineasca criteriile cerute de normele de  prevenire a spălării banilor (AML). Odată verificați, utilizatorii își vor crea pașaportul financiar, care va fi recunoscut în toate instituțiile financiare și furnizorii de servicii care s-au integrat în rețeaua WAWLLET. Acest pașaport va economisi timp și bani pentru toți membrii rețelei WAWLLET, atât instituțiile financiare cât și utilizatorii.

După ce utilizatorul a creat un cont WAWLLET, banca parteneră  aleasă va furniza automat IBAN-uri în mai multe valute. Utilizatorul poate alege să stabilească unul sau mai multe conturi la o singură bancă parteneră sau la mai multe bănci partenere, licențiate în jurisdicția utilizatorului, fara a fi nevoit sa repete procedurile de KYC cerute de terti.

WAWLLET va procesa orice tip de tranzacție în câteva secunde/minute, indiferent dacă este vorba de fiat-to-fiat, fiat-to-cripto, sau cripto-to-fiat. De asemenea, sistemul de realizare a tranzacțiilor este simplificat, în mod similar cu trimiterea unui mesaj text.

Detaliile proiectului

Serviciile WAWLLET sunt planificate să fie lansate în luna februarie 2018. Compania a obținut deja licențe de operare în Europa și intenționează să se extindă la nivel global.

Creatorul conceptului este Mihail Lala, care are o experiență vastă în dezvoltarea de proiecte de marketing originale. De asemenea, a activat în domeniul cripto și în mass-media.

Gestionarea proiectului se realizează cu ajutorul lui Mihai Batrineanu, fondator al PCNET și președinte al ROL Group. CEO-ul companiei înregistrate în Irlanda este Doron Angelovitch, care are 25 de ani experiență de andreprenoriat și investiții.

Finanțarea proiectului s-a realizat cu ajutorul capitalului de investiții obținut de la fonduri VC si din surse proprii. Echipa a optat și pentru derularea unui ICO al tokenului WCOIN, dar acesta a reprezentat mai mult un instrument de marketing decât unul de finanțare. Tokenul WCOIN poate fi utilizat pentru achitarea comisioanelor de tranzacții și este listat pe exchange-ul Liquid.

Comunitatea WAWLLET cuprinde în prezent câteva sute de mii de persoane la nivel mondial. Odată cu lansarea oficială a proiectului, creatorii se așteaptă ca eficiența produsului să îi convingă să utilizeze serviciile oferite.

Detaliile întregului proiect pot fi găsite aici.