Perioada de stabilitate a Bitcoin s-a încheiat brusc miercuri, începând cu ora 20, ora României. Prețul BTC a scăzut subit cu aproximativ 10%, ajungând la un moment dat la 5300$. Acesta este cel mai mic nivel înregistrat de Bitcoin în acest an. Market cap-ul BTC a ajuns sub 100 miliarde, la niveluri înregistrate în luna octombrie 2017.

În prezent, valoarea sa a revenit la aproximativ 5540$.

Analiștii nu au reușit să identifice motivația din spatele acestei căderi. În general, astfel de evoluții sunt justificate de știri cu impact semnificativ pentru piața cripto.

Majoritatea analiștilor au fost de părere că Bitcoin a reușit să atingă pragul minim la 6000$ anul acesta. Evoluția recentă a demonstrat că volatilitatea criptomonedelor nu s-a încheiat.

Cu toate acestea, o evoluția descendentă a pieței a fost prezisă de mai mulți experți din industrie. Puțini s-au așteptat însă ca scăderea să fie atât de abruptă și semnificativă.

Toate criptomonedele au înregistrat scăderi

Odată cu Bitcoin, întreaga piață a căzut cu procente între 7 și 15%. Ethereum a ajuns sub pragul de 180$ și a ajuns pe locul 3 în top market cap. XRP, care a înregistrat o scădere de 7%, a ajuns să ocupe locul 2.
Bitcoin Cash, care este deja afectat de controversa cu privire la hard fork, a scăzut cu 15% în ultimele 24 de ore.

Evaluarea totală a pieței cripto a scăzut până la 187 miliarde de dolari. Acesta reprezintă cel mai mic punct de la începutul lunii noiembrie 2017, potrivit CoinMarketCap.

Chiar dacă Bitcoin va reuși să recupereze pierderile înregistrate, piața cripto în general are șanse mici să revină pe trend ascendent. În prezent, presiunea descendentă este foarte ridicată, după cum au subliniat mai mulți analiști tehnici.

“Nu încerc să sperii pe nimeni, dar, în general, diagramele nu arata grozav pentru cripto în acest moment. Este posibil ca nivelul de preț scăzut să dureze chiar câțiva ani”,

a spus analistul The Crypto Dog marți.