Fiscul din Columbia este de părere că bitcoinul se poate supune în continuare taxelor, chiar dacă guvernul l-a declarat ilegal.

Interdicţia continuă

Într-un comunicat din decembrie 2016 al organelor de reglementare din ţară, bitcoinul fusese declarat ilegal. Decizia a venit ca urmare a numărului mare de scam-uri asociate cu criptomoneda.
Autorităţile au comunicat că singura monedă din ţară recunoscută în mod oficial este peso-ul columbian, emis de către Colombian Banco De Republica.
Francisco Reyes Villamizar, conducătorul agenţiei de supraveghere a companiilor, a încercat să îi descurajeze pe eventualii investitori cu metode variate. Printre altele, el a transmis şi că diversele scam-uri virtuale sunt adesea legate de bitcoin.

Taxarea bitcoinului

Cu toate acestea, bitcoinul a captat interes pe parcursul ultimilor ani. Investitorii s-au orientat în număr tot mai mare spre această piaţă. Conform agenţiei de supraveghere fiscală din Columbia, investiţiile în bitcoin sunt în continuare unele de risc maxim.
Şi dacă investiţiile sunt posibile, ele se supun taxării. Însă este destul de dificilă impozitarea rezervelor de criptomonede. Agenţia guvernamentală intenţionează să implementeze un cadru legal de taxare pentru bitcoin.
În acest sens, procurorul Juan Sebastian Peredo a declarat că oamenii ar trebui să raporteze în declaraţiile fiscale profiturile generate de criptomonede.
Referitor la situaţia din ţară, expertul în bitcoin Jonathan Alexander Higuera a transmis următoarele.“În Columbia, oamenii nu sunt obligaţi de lege să declare investiţiile în bitcoin şi nici tranzacţiile pe care le efectuează cu criptomonedă. Astfel, taxele pot fi evitate foarte uşor.”

Se câștigă în continuare de pe urma bitcoinului

Datorită aspectelor de mai sus, Columbia doreşte să implementeze anumite taxe şi pentru investitorii în bitcoin. Chiar dacă banca centrală poziţionează bitcoinul în continuare în afara legii, acest detaliu nu îi va opri pe investitori în vreun fel.
Astfel, guvernul intenţionează să depună eforturi pentru taxarea investiţiilor şi să reuşească cumva să reglementeze profiturile din afacerile cu criptomonedă. Reprezentanţii statului speră de asemenea ca prin aceste mişcări să prevină unele infracţiuni, cum ar fi spălarea de bani sau evaziunea fiscală.

Sursa – Cointelegraph