Proiectul SegWit2x avansează conform planului. Jeff Garzik, lead developer al proiectului, a transmis într-un email că noul cod este gata încă de pe 30 iunie.

Dezvoltatorii au discutat prima dată despre SegWit2x în 2015. Această propunere de scalare este totodată și una dintre cele mai controversate. Companiile și minerii au comentat îndelung propunerea, pe care o vedeau ca pe o soluție pragmatică pentru problemele rețelei. Desigur, au fost și utilizatori carenu au luat soluția în serios, iar realitatea este că mulți dintre criticii SegWit2x nu înțeleg suficient codul criptomonedei.
În ciuda oricărei opoziții, rezolvarea problemelor de scalabilitate reprezintă un fenomen unic. Acest eveniment va aduce împreună la masa discuțiilor mai mulți membri ai comunității – companii, mineri și startupurui.

Așteptări de la noua versiune

La două săptămâni după etapa de testare Alpha, Garzik a confirmat noua iterație a codului. Această versiune va rezolva bug-urile depistate anterior. Lansarea ei atestă faptul că proiectul avansează conform programului. SegWit2x a reușit să convingă și o mare parte din mineri în ultimele săptămâni. Asta înseamnă că va avea parte de susținere la activare.


Dacă totul merge conform planului, este posibil ca înainte de luna august să fie rezolvate problemele de scalabilitate. Pentru moment însă, tot ce pot face minerii și companiile este să aibă răbdare.

Testarea Alpha

Dezvoltatorii nu au dat foarte multe informații publicului larg. Conform unor surse implicate în proiect, faza Alpha a durat două săptămâni. Pentru testare s-a utilizat o platformă nouă (“testnet5”) și un faucet care genera monede false, necesare testelor.
Pe pagina dedicată SegWit2x de pe GitHub se poate vedea însă că dezvoltatorii lucrează și își dau toată silința. Christopher Jeffrey, director tehnic al companiei Purse a izolat și a fixat bug-uri în timpul testării Alpha. Alți membri implicați și-au adus și ei contribuția și și-au împărtășit ideile.
Printre companiile mari care susțin SegWit2x, se numără: Abra, Bitfury, Blockchain, BTCC, OpenBazaar, Purse și Xapo. Ele au contribuit de asemenea și la fazele de dezvoltare și testare.
Cu toate acestea, nimeni nu știe cine la ce parte a proiectului lucrează.

Sursa – Cointelegraph