Internetul a devenit instrumentul preferat de lucru pentru majoritatea oamenilor, însă apariția constantă de noi aplicații și sisteme de lucru îngreunează activitatea oamenilor obișnuiți. Deși în prezent există ”o aplicație pentru orice”, majoritatea preferă să utilizeze doar câteva instrumente familiare.

În ciuda conceptului de World Wide Web, a devenit extrem de vizibil faptul că activitatea online este centralizată de câteva companii precum Google, Amazon și Facebook.

Stai conectat in lumea digitala!

Tehnologia blockchain și criptomonedele cu principiul lor de descentralizare au început să își facă loc în activitatea de zi cu zi. Pasionații de blockchain vorbesc despre beneficiile descentralizării, software-ului open-source și controlul pe care utilizatorul final îl are asupra datelor proprii. Din păcate, nu acestea sunt criteriile pe care majoritatea oamenilor le folosesc pentru a alege un serviciu sau software. Indiferent cât de inovativă este o tehnologie, dacă interfața este complicată, sunt șanse mari să nu fie adoptată în masă.

Cardstack – o nouă abordare pentru interacțiunile online

Cardstack este un proiect ce propune o nouă abordare pentru interacțiunile online. Utilizând conceptul de card în loc de iconiță de aplicație, Cardstack este un software care permite integrarea mai multor funcții utile într-un sistem ușor de utilizat.

Astfel, în loc să descarce, să instaleze și să se înregistreze pe câteva zeci de aplicații, Cardstack permite utilizatorilor să creeze o structură de carduri ce îndeplinesc funcții complexe. De exemplu, pot integra sisteme de mesagerie, organizarea de task-uri, sisteme de facturare, plăți și formulare standard pentru a asigura un workflow eficient într-o afacere.

Spre deosebire de alte servicii software-as-a-service (SaaS), utilizatorii Cardstack au deplin control asupra datelor proprii. Fiind o tehnologie open source, permite dezvoltatorilor să introducă noi aplicații, astfel încât poate ține pasul cu evoluția internetului. Utilizând serviciile cloud, oferă stocare masivă de date, putere de calcul nelimitată, implementări automate și analize rapide de date.

Tokenul Card

În esență însă, Cardstack se bazează pe așa numita ”experiență de utilizator coezivă” – toate aplicațiile integrate sunt ușor de folosit de oricine. Pentru a asigura un model economic eficient, platforma Cardstack utilizează tokenul CARD, ce este folosit ca metodă de plată de utilizatorii software-ului și este oferit ca recomepnsă dezvoltatorilor care contribuie la dezvoltarea sa.

Proiectul a fost lansat în 2018 printr-un ICO care a strâns 35 de milioane de dolari. Prețul tokenului CARD este în prezent de 0.012$ și este disponibil pe exchange-uri precum KuCoin și Uniswap.