CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, a acordat recent un interviu postului CNBC, unde a discutat despre principalele probleme cu care se confruntă ecosistemul cripto. În opinia sa, acestea sunt reglementările și securitatea.

Reglementare și securitate

Armstrong a subliniat că listarea pe bursă a Coinbase a atras foarte multă atenție din partea publicului. El speră că atât autoritățile cât și investitorii vor fi dispuși să identifice și să ajute la rezolvarea problemelor cu care se confruntă ecosistemul cripto.

În opinia lui Armstrong, principalele probleme sunt reglementările și securitatea. Legislația cu privire la criptomonede este încă neclară în SUA, ceea ce afectează încrederea pe care investitorii o au în această clasă de active:

“Suntem foarte încântați și bucuroși să respectăm regulile. În principiu, tot ceea ce cerem este să ni se impună aceleași condiții ca și serviciilor financiare tradiționale și să nu fim pedepsiți pentru că ne aflăm în spațiul cripto”,

a declarat Armstrong pentru CNBC. El și-a exprimat de asemenea disponibilitatea de a colabora cu autoritățile de reglementare pentru a elabora reguli clare, care să sprijine dezvoltarea acestei industrii.

În acest moment, există propuneri extrem de restrictive pentru reglementarea tranzacțiilor cu criptomonede, care încalcă drepturile oamenilor și afectează spațiul digital. De exemplu, recent s-a sugerat ca toate exchange-urile ar trebui să raporteze numele și adresele persoanelor care participă la tranzacții cripto ce depășesc 3.000$.

O altă problemă pe care Coinbase a recunoscut-o inclusiv în documentele depuse pentru listarea pe bursă este securitatea cirbernetică. Industria cripto este una digitală, iar hack-urile periodice ce au loc reprezintă un risc semnificativ pentru reputația proiectelor. Este un alt domeniu în care dezvoltatorii trebuie să depună eforturi pentru a preveni problemele.

Stai conectat in lumea digitala!

În ciuda acestor problemelor de reglementare si securitate, industria cripto se dezvoltă rapid, demonstrând că este foarte atractivă atât pentru publicul larg, cât și pentru investitorii institutionali.

Compania Coinbase s-a listat recent pe bursa NASDAQ, iar acțiunile sale COIN fuseseră inițial evaluate la 250$. La deschiderea pieței, acțiunile COIN s-au tranzacționat la peste 380$ și s-au stabilizat ulterior la 300$. Ca atare, compania este evaluată la aproximativ 85 miliarde de dolari.