În data de 18 iunie 2018, Observatorul Blockchain al Uniunii Europene va susține o sesiune deschisă de întrebări și răspunsuri (AMA – Ask Me Anything) ce va dura 90 de minute și care va acoperi subiecte precum explicații detaliate ale tehnologiei blockchain, discuții interactive și răspunsuri la întrebări din partea publicului.

Observatorul și Forumul Blockchain European a fost creat de Parlamentul European ca proiect pilot ce are rolul de a accelera inovația și dezvoltarea ecosistemului blockchain în Uniunea Europeană și funcționează sub Directoratul General pentru Rețele de Comunicații, Conținut și Tehnologie (DG CONNECT). Printre partenenerii implicați se numărăr Consensys AG, Universitatea din Southampton, Colegiul Universitar din Londra, Universitatea de Științe Aplicate și Arte din Lucerne și alte instituții specializate pe noile tehnologii.

Evenimentul va fi transmis live pe Youtube, iar întrebările pot fi transmise via Twitter utilizând hashtag-urile #AMAblockchain și @EUBlockchain.

”Tehnologiile precum blockchain pot ajuta la reducerea costurilor în timp ce cresc încrederea, trasabilitatea și securitatea. Au un potențial enorm pentru a face tranzacțiile sociale și economice mai sigure online prin protejarea de atacuri și prin eliminarea intermediarilor. Dorim să construim pe fundația de talent și expertiză a europenilor pentru a deveni un lider în acest domeniu”,

a declarat vice-președintele Digital Single Market, Andrus Ansip.

Evenimentul AMA demonstrează că Observatorul Blockchain UE va juca un rol activ în sprijinirea companiilor care doresc să profite de noile oportunități de dezvoltare tehnologică, oferind un forum în care se pot implica cetățenii, reprezentanții industriei, autoritățile publice și cele de reglementare.

De altfel, Forumul a organizat deja o serie de workshopuri și discuții cu participare publică prin care urmăresc să stabilească cele mai bune abordări cu privire la implementarea și dezvoltarea tehnologiei blockchain in Europa, pe care le-a publicat pe YouTube.

Scopul acestor activități este de sprijinire a Comisiei Europene în atingerea obiectivelor referitoare la dezvoltarea unei piețe unice, a Uniunii Bancare, o uniune a piețelor de capital și a serviciilor financiare tip retail.