Promoterul cripto Jeremy Spence, cunoscut cu nickname-ul ”Coin Signals” a fost arestat sub acuzația de fraudă de FBI. Autoritățile susțin că, în perioada 2017-2019, Spence a operat un sistem de investiții în criptomonede care funcționa ca o schemă Ponzi:

„Investigațiile noastre arată că Jeremy Spence a promovat în mod fals succesul platformei sale de investiții pentru a convinge oamenii să îi trimită bani. Deoarece profiturile obținute din tranzacții au fost mult mai reduse decât cele declarate, el a folosit banii de la noi investitori pentru a-i plăti pe alții și a-și menține reputația – un marker tipic al unei scheme Ponzi”,

a explicat directorul adjunct al FBI.

Rezultatele obtinute de promoterul cripto Jeremy Spence prin tranzactionare nu erau adevarate

Coin Signals folosea platforma Bitmex pentru a investi în derivative cripto, conform investigațiilor realizate de CFTC în colaborare cu FBI. El a reușit să înșele investitorii cu aproximativ 5 milioane de dolari, denaturând rezultatele obținute din tranzacționare. De exemplu, în noiembrie 2018, el susținea că gestionează aproximativ 1000 BTC prin fondul Coin Signals. În realitate, nu a avut niciodată mai mult de 11 BTC la dispoziție.

Spence se confruntă acum cu posibilitatea de a fi condamnat la maxim 30 de ani de închisoare pentru fraudă.

În plus, CFTC l-a dat în judecată într-un proces civil pentru infracțiuni similare. Plângerea civilă urmărește să restituie investitorilor banii pierduți și să îl împiedice Spence să mai tranzacționeze pe piețele financiare.

Stai conectat in lumea digitala!

Directorul CFTC a subliniat însă că acțiunile împotriva schemelor precum Coin Signals nu înseamnă o condamnare a criptomonedelor:

„Schemele frauduloase, precum cele menționate în acest caz, subminează integritatea și dezvoltarea piețelor de active digitale și înșeală clienții care au muncit din greu pentru banii lor”.