Problemele cu electricitatea din China au provocat o scădere a ratei de hash Bitcoin. Din acest motiv, numărul de tranzacții în așteptare a crescut, iar unii utilizatori au optat pentru a plăti taxe mai mari pentru a fi procesate cu prioritate.

Minerii Bitcoin au câștigat sume importante

Conform datelor CryptoQuant, minerii Bitcoin au câștigat peste 16.7 milioane de dolari din taxele de tranzacții într-o singură zi. În plus, noile blocuri se minează foarte greu, deoarece dificultatea este la un nivel ridicat. În medie, rata de generare de blocuri noi este de mai mult de o oră, față de 10 minute cât durează în mod normal.

Analiștii spun că dacă rata de hash rămâne scăzută, este de așteptat ca dificultatea de minare să se reducă cu o valoare record de 30% în primele zile ale lunii mai. Algoritmul de ajustare a dificultății necesită minarea a 2.016 blocuri.

Între timp însă, taxele de tranzacții pentru confirmarea rapidă rămân ridicate, cu o medie de 58.5$ conform ycharts.

„Situația este provocată de o combinație de ASICs insuficient, creșteri imense ale taxelor provocate de dificultatea de minare BTC și scăderea bruscă a hashrate, care duce la timpi de generare de blocuri noi mai lungi, restanțe de tranzacții și taxe suplimentare pe bloc”,

a declarat Thomas Heller, directorul Compass Mining.

Stai conectat in lumea digitala!

Începând cu data de 15 aprilie, mai multe regiuni din China au întâmpinat probleme cu energia electrică, ceea ce a determinat o scădere a ratei de hash din rețeaua Bitcoin cu peste 25%. Prețul criptomonedei a scăzut de la 63.000$ la aproximativ 54.300$ în prezent. Chiar și așa, minerii Bitcoin au obținut câștiguri semnificative din prelucrarea tranzacțiilor.