Compania Bitfury Group a anunțat că a lansat o nouă generație de mineri ASIC pentru Bitcoin bazată pe chipul Bitfury Clarke. ASIC-ul Bitfury Clarke ASIC va fi vândut atât individual, cât și în versiunea integrată cu celalalte modele de hardware produse de Bitfury.

Compania intenționează să utilizeze noii mineri ASIC în centrele sale miniere din Canada, Norvegia, Islanda și Georgia, prin integrarea în sistemele BlackBox.

Anunțul de lansare include și o descriere a chipului:

“Bitfury Clarke ASIC este un chip 14nm complet personalizat pentru exploatarea bitcoin SHA256. Poate executa un hashrate de până la 120 gigahashes pe secundă (GH/s) și o rată de eficiență a energiei de până la 55 millijoules per gigahash (mJ/GH). Tensiunea de alimentare solicitată de Bitfury Clarke începe de la 0.3 volți.”

În luna decembrire Bitfury a facilitat lansarea firmei de minare Hut 8 din Toronto, prin furnizarea echipamentelor miniere și alte necesități.

În luna iulie, Hut 8 a afirmat că a devenit cel mai mare operator de pe piața mondială, tranzacționată la nivel național. Compania a minat aproximativ 1.900 de Bitcoin de la lansarea sa inițială.

Anunțul gigantului de minare vine la un moment în care hash-ul BTC continuă să crească. Conform datelor disponibile, acesta a crescut de la 8,5 milioane TH / s la aproximativ 49,5 milioane TH / s în ultimele 12 luni.

În iulie, piața de echipamente de minare ASIC a fost afectată negativ, cu o scădere estimată a prețurilor de 20% în această lună. Companiile afectate au inclus Compania Taiwan Semiconductor Manufacturing, precum și partenerii de servicii de design integrat ai circuitului (IC), în speță Global Unichip.

În plus, prețul unităților de procesare grafică specializate (GPU) a scăzut odată cu scăderea prețurilor pe piețele cripto. În luna aprilie, pachetul de șase AMD OEM 4GB RX 580 se vindea la prețul de 3.600 $, în timp ce în iulie acesta era disponibil pentru 2.500$.

O ediție a fondatorilor Nvidia GeForce GTX 1080, placa grafică de 8 GB GDDR5X PCI Express 3.0 a fost vândută la un preț de 1.050 USD. În iulie putea fi achiziționată pentru 709 USD.