Firma de servicii digitale din Japonia GMO a divulgat planurile pentru proiectul de minare de monede digitale și despre bugetul de 90 de milioane de dolari din spate.

Conform TechWave, compania a prezentat miercuri planurile proiectului, după ce săptămâna trecută au făcut anunțul. GMO, companie fondată în 1990, operează deja propriul schimb de monedă digitală. Mai nou au anunțat că vor începe să facă și minare începând cu prima jumătate a lui 2018.

În prezentarea lor, reprezentanții GMO au spus că vor începe să testeze chipurile semiconductoare de 7nm începând din primăvară. Până în acest moment, conform materialelor de prezentare, GMO a cheltuit deja 3 milioane de yeni. Plănuiesc ca în total să investească în afacere 10 milioane de yeni (90 de milioane de dolari) . Prima tranșă de finanțări a fost deja cheltuită pentru a da startul dezvoltării de chipuri, dar și pentru a deschide complexul de minare în sine.

Reprezentanții GMO au anunțat că centrul de date va fi construit în nordul Europei.

”În afară de faptul că vom mina criptomonedă în ferma noastră, avem în plan să vindem și pachete de minare în cloud, pentru ca toată lumea să participe la minare.” A spus președintele companiei japoneze Masatoshi Kamagai.

GMO nu este singura companie mare care intră pe piața minării de critpomonedă. Gigantul de comerț electronic DMM a anunțat că vrea să se implice și el în genul acesta de afacere. AU în plan să înceapă testele în luna octombrie și s-ar putea să înceapă producția până la sfârșit de 2017.