Ca urmare a celei de-a treia înjumătățiri a recompenselor de bloc din 11 mai, industria de minare Bitcoin a înregistrat o restructurare. Per ansamblu, rata de hash din rețea este de aproximativ 100-115 EH/s, o scădere de aproximativ 40% față de săptămâna trecută. Mining pool-urile ce se ocupă de majoritatea activității de minare s-au modificat ușor, cu apariția a două entități noi. Este vorba despre 1Thash și Lubian.com, care au o putere de hash de aproximativ 14 EH/s cumulat.

Se poate fura Bitcoin? In ce conditii poti sa executi un atac de 51% la reteaua Bitcoin?

1Thash apăruse în topuri mai demult, dar avea mult mai puțină putere decât în prezent. Pe data de 14 mai, acest mining pool gazduieste 7,6% din hashrate-ul total, conform BTC.com. Statisticile distribuției hashrate arată că mining pool-ul Lubian.com a extras primele monede din blocul 627.441. În mod similar cu 1Thash, operația are, de asemenea, 7,6% din hashrate-ul SHA256 de astăzi pe lanțul BTC.

Potrivit reporterului Lylian Teng de la 8btc, numele Lubian înseamnă „marginea drumului”, iar site-ul web susține că este „cel mai sigur mining pool cu randament ridicat”. Teng a mai spus că site-ul local de știri chineze Blockbeats a fost primul care a observat că Lubian minează în lanțul BTC. Informațiile au fost împărtășite cu BTC.com pentru statistici de distribuție.

Topul mining-pool-urilor Bitcoin

În prezent, topul mining-pool-urilor Bitcoin este format din BTC.com, F2Pool, Antpool, Poolin, 58coins&1THash și Lubian.com. Următoarele pe listă sunt ViaBTC, HuobiPool, OKExPool și SlushPool.

Valoarea totală a recompenselor și taxelor de bloc generate de mineri au scăzut de la 17,16 milioane de dolari pe 12 mai la 8,95 milioane în ziua următoare. Prețul Bitcoin a crescut până la 9.900$ pe 14 mai. Ulterior s-a corectat, iar criptomoneda se tranzacționează în prezent la aproximativ 9500$.

CryptoZZ