Startup-ul din San Francisco, Coinbase, a avut parte de câțiva ani spectaculoși. O rundă de finanțare recentă a evaluat compania la 8 miliarde de dolari. CEO-ul său, Brian Armstrong, are o avere de 1,3 miliarde de dolari în prezent.

Lansată în 2012, compania a devenit unul dintre cele mai cunoscute din industrie. Principalele calități demonstrate au fost lista tot mai extinsă de opțiuni și servicii, precum și securitatea robustă.

Exchange-ul și-a cîștigat reputația oferind o intrare directă pe piața criptomonedelor. Utilizând serviciul de brokeraj Coinbase, cei interesați de activele digitale pot obține expunere într-un mod familiar. Pot de asemenea profita de o gamă largă de opțiuni de depozit cu care sunt obișnuiți.

De asemenea, compania operează un exchange care oferă caracteristici de tranzacționare mai avansate. Cunoscut inițial sub numele de GDAX, Coinbase Pro generează comisioane pentru fiecare tranzacție realizată.

Poate cel mai important, evoluția pieței este irelevantă pentru Coinbase și, prin extensie, recent numitul miliardar CEO.

După ultima rundă de finanțare, Coinbase valorează 8 miliarde de dolari. Având în vedere acțiunile deținute de Brian Armstrong, averea sa se ridică la 1.3 miliarde de dolari. Prin comparație, în luna ianuarie, Armstrong era evaluat la 900 milioane de dolari.

Cum a ajuns Coinbase la valoarea actuală

Exchange-ul american a avut un an încărcat, lansând o varietate de produse și servicii, făcând angajări de înaltă calitate și primind licențe de prestigiu pentru a funcționa.

În această vară, compania a lansat patru noi produse destinate pieței instituționale: Coinbase Custody, Coinbase Prime, Coinbase Institutional Coverage Group și Coinbase Markets.

În septembrie, compania a raportat că explorează posibilitatea lansării propriului ETF Bitcoin. Opțiunea a fost analizată înpreună cu compania BlackRock Inc, cea mai mare firmă de management al investițiilor la nivel global.

Mai recent, Coinbase a adăugat câteva noi tokenuri și a extins oferita pentru a include perechi suplimentare de criptomonede stabile. Pentru a furniza astfel de funcționalități, compania a încheiat un parteneriat cu Circle pentru lansarea propriei monede digitale garantată în dolari – USDC.

Succesul companiei a fost în mare măsură determinat de investitorii cu amănuntul și de comercianții cu volum redus. Odată cu lansarea unei serii de noi active digitale, compania a oferit o platformă pentru educația criptografică pentru investitorii de retail. Coinbase Learn oferă analize și informații într-o gamă variată de active, indiferent că sunt sau nu listate de exchange.