Compania americană Coinbase a anunțat că a încheiat o nouă rundă de finanțare. Aceasta a ridicat valoarea sa la 8 miliarde de dolari. Bazată în San Francisco, Coinbase oferă servicii de brokeraj și gestionează cea mai mare platformă exchange de criptomonede din SUA.

În luna august, compania a acumulat alte 100 milioane de dolari pentru finanțarea extinderii la nivel internațional. Pe 30 octombrie Coinbase a anunțat că a mai obținut încă 300 de milioane de dolari de la diferiți investitori în capital de risc. Companiile care au participat la această serie de finanțare sunt Polychain Capital, Y Combinator Continuity, Wellington Management, Andreessen Horowitz și Tiger Global Management.

“Suntem încântați să anunțăm că platforma Coinbase va adăuga o investiție suplimentară de 300 de milioane de dolari, ridicând evaluarea totală la peste 8 miliarde de dolari pentru a accelera adoptarea criptomonedelor și a activelor digitale”

se menționează pe blogul companiei.

Exchange-ul a declarat că noua finanțare va fi dedicată extinderii serviciilor la nivel internațional și sprijinirea adopției criptomonedelor. De asemenea, Coinbase a anunțat că intenționează să atragă mai mult interes instituțional față de economia activelor digitale prin consolidarea serviciilor de custodie oferite. Recent, compania a primit aprobare de la Departamentul de Servicii Financiare din New York pentru înființarea subsidiarei Coinbase Custody Trust Company.

În ultima lună, exchange-ul a adăugat criptomoneda stabilă USDC. Intenționează să adauge mai multe “aplicații de utilitate pentru cripto” în viitor. Coinbase a subliniat intenționează să rămână o companie bazată pe criptomonede.

De la înființarea sa în 2012

compania a avut rezultate bune în economia cripto. A reușit să atragă aproximativ 44 de investitori și a derulat șapte runde majore de finanțare.

“Considerăm criptomonedele ca fiind un element esențial pentru construirea următoarei faze a internetului (deseori numita Web 3.0). Acest concept are are puterea de a pune controlul înapoi în mâinile consumatorilor, de a dezlănțui o noua era de inovație și de a oferi un acces mai mare la oportunități economice pentru mai mulți oameni din întreaga lume “.

a concluzionat Coinbase.