Clienții BRD pot să achiziționeze Bitcoin, Ethereum și DAI, ceea ce transformă serviciul într-un rival cu Coinbase.

Compania producătoare de portofele cripto mobile BRD a anunțat extinderea serviciilor de achiziție prin transferuri bancare. Acesta este rezultatul unei colaborări cu procesatorul de plăți Wyre și peste 1700 de bănci.

Reprezentantul companiei, Spencer Chen, a declarat că produsul pe care l-au lansat urmărește să elimine distanța dintre portofelele cripto și exchange-uri.

Cumpara Bitcoin

Un ICO în valoare de 32 milioane de dolari

Proiectul BRD a fost lansat în 2017 printr-un ICO ce a strâns peste 32 milioane de dolari, situându-se în top 40 proiecte la acel moment. Compania a obținut finanțare și de la SBI Holdings, un fond japonez de capital de risc bine cunoscut. În ciuda finanțării semnificative, până în prezent BRD nu a înregistrat profituri.

“Profitabilitatea nu a fost o preocupare”, a explicat Chen. “Planul nostru de afaceri prevede să aducem mai întâi mai multe servicii bancare în lumea cripto, mai multe capabilități mobile … și să ne extindem din punct de vedere geografic”.

Chen a declarat de asemenea că proiectele descentralizate au avantajul că se pot extinde mai ușor la nivel internațional. El a mai spus că parteneriatul cu Wyre va extinde cota de piață a companiei în SUA, care este cea mai mare piață a BRD.

Un parteneriat cu potențial major pentru clienții BRD

Parteneriatul BRD-Wyre a fost creat în urmă cu șase luni, în mare parte datorită tenacității tinerei companii.

Deoarece nu s-a concentrat pe piața de retail, Wyre este capabilă să-și dedice atenția pe alimentarea infrastructurii ecosistemului. Ei dezvoltă aplicații funcționale pentru consumatori, care sunt ulterior distribuite prin alte firme.

Înființată în 2013, Wyre are un capital de lucru de 3,5 miliarde de dolari în criptomonede și gestionează peste 1 miliard de dolari în plăți comerciale FX.

Portofelul BRD este un produs non-custodial și gestionează peste 6 miliarde de dolari în active cripto pentru două milioane de clienți. Cu toate acestea, Chen a declarat că încă mai caută oportunități de creștere.

De unde cumpar Bitcoin in Romania?

Cu noua caracteristică a transferului bancar, clienții BRD existenți vor putea evita comisioanele ridicate de conversie a activelor. Nou-veniții pe piața cripto au o altă opțiune de conectare a conturilor în doar cinci minute.

“Am auzit în mod constant de la clienții americani despre frustrările privind lipsa de inovație și simplificare de la liderii de piață actuali precum Coinbase”,

a declarat Aaron Lasher, șef al strategiei și co-fondator al BRD.

“Jucătorii mari și mai bine finanțați au devenit din ce în ce mai centralizați. BRD a rămas neclintit în misiunea sa de a aduce valorile de bază ale blockchain în industrie: descentralizare și inclusivitate”.