Portofelele bitcoin online, sau portofelele web, stochează parolele private online. Portofelele pot fi accesate doar cu un set de parole setate de utilizator.

Dacă alegeți să folosiți portofelele bitcoin online este bine să rețineți că gradul lor de securitate este ceva mai scăzut decât pentru celelalte variante. Așadar citiți cu atenție regulile de bună practică ale securității. În general, un portofel bitcoin bine securizat, fie el și online, este aproape imbatabil. Spun aproape pentru că orice ușă poate fi deschisă, cu cheia potrivită.

Majoritatea fraudelor când vine vorba de portofelele bitcoin țin mai degrabă de utilizatori care și-au dat de bună voie cheile private sau care au cumpărat produse de pe Internet și au fost mai târziu înșelați de vânzători neserioși. Spargerea unui portofel bitcoin este un proces foarte anevoios, cere multă determinare și un consum mare de energie din partea hackerilor. Ținând cont că pe piață există încă portofele prost securizate, dacă urmați cele mai bune practici și faceți acest proces și mai dificil, sunteți la adăpost de atacuri.

Mai jos aveți o listă cu câteva portofele bitcoin importante, folosite de un număr mare de utilizatori.

GreenAddress 

GreenAddress este un portofel web multisig cu aplicații disponibile pentru Chrome, iOS și Android.

BitGo

BitGo este un portofel multisig cu securitate mare care protejează bitcoinii de furt și pierderi. Menți custodie totală a fondurilor tale. BitGo nu poate să cheltuiască sau să înghețe fondurile utilizatorului. Portofelul bitcoin de la BitGo este ușor de folosit. Oferă funcționalități avansate cum ar fi limite de cheltuire și acces pentru mai mulți utilizatori.

CoinSpace 

CoinSpace HD este un portofel bitcoin online, gratuit, pe care îl puteți folosi pentru a face plăți în întreaga lume gratuit. Face plata cu bitcoin ușor și sigur, disponibilă oriunde pe telefon sau desktop.

Xapo 

Xapo combină avantajele unui portofel bitcoin de zi cu zi cu securitatea unui seif asigurat cold storage. Cardurile de debit de la Xapo fac link către portofelul Xapo. Acestea îți permit să cheltui bitcoini la milioane de comercianți din toată lumea, în caz că faci des călătorii.

Blockchain.info

Blockchain.info este o platformă prietenoasă de portofel online. Este printre cele mai folosite portofele bitcoin cu autentificare în doi factori în ziua de azi, cu peste 10 milioane de portofele unice create. Este recomandat să folosiți mereu extensia de browser și backupuri pe email.

Partea 1 – securitatea dispozitivelor

Partea 2 – portofelele bitcoin universale și pentru PC

Partea 3 – portofelele bitcoin pentru dispozitivele mobile
Partea 5 – portofelele hardware