Din punct de vedere istoric, prețurile criptomonedelor au crescut pe perioada derulării conferinței Consensus și imediat după finalizarea acesteia, însă spre dezamagirea tuturor, anul acesta conferința nu a avut niciun fel de impact. Dimpotrivă, prețurile și-au continuat declinul, iar market cap-ul a scăzut cu 40 miliarde de dolari.

Unul dintre entuziaștii Bitcoin, analistul Tom Lee de la Fundstrat Global, a publicat recentul opinia sa în legătură cu motivul care a determinat această evoluție.

Așadar, conform punctului de vedere publicat, Analistul Tom Lee admite că analiștii au fost prea optimiști în legătură cu așteptările din cauza numărului mare de participanți la Consensus. După câteva luni de incertitudine, publicul și investitorii așteptau din partea conferinței anunțuri mult mai importante – în schimb, discuțiile au fost dominate de incertitudinea cu privire la reglementările legale, iar informările cu privire la noile servicii de custodie lansate de companii precum Nomura nu au fost primite cu entuziasmul așteptat.

În opinia sa, sunt necesare avansuri semnificative pe trei planuri: instrumente investiționale pentru instituții și servicii de custodie mai numeroase pentru acest tip de produse financiare, implicarea băncilor sau managerilor de fonduri de investiții pe piața cripto și clarificări legislative.

De asemenea, este necesară mai multă implicarea din partea liderilor de opinie din comunitate pentru atragerea investitorilor instituționali.

Un aspect pozitiv care il are comunitatea ETH, cea de-a două monedă ca market cap, este lansarea contractelor futures Ethereum anunțate de CME, care va ajuta la clarificarea statutului acestei criptomonede (security/utility).

Cu toate acestea, Analistul Tom Lee își menține optimismul cu privire la evoluția viitoare a prețului Bitcoin, afirmând în continuare că va atinge valoarea de 25.000$ până la sfârșitul lui 2018.

”Nu este necesar ca Bitcoin să înregistreze creșteri zilnice pentru a ajunge de la 8000$ la 25000. Profitul obținut pe parcursul unui an a fost dat de zece zile în care criptomoneda a avut prețul maxim. Asta înseamnă că dacă nu ai deținut Bitcoin pentru 10 zile în fiecare an, înseamnă că ai pierdut 25% în fiecare can”.

Discutând despre ”indicele de nefericire” Bitcoin, pe care Fundatrat l-a lansat recent, Lee a declarat că este în prezent la 30%, după ce în Aprilie era de 18%.