Anthony Pompliano, de la divizia de active digitale a Morgan Creek, a declarat că prețul Bitcoin va atinge nivelul minim la 3000$. Aceasta înseamnă o reducere de 85% a valorii sale față de maximul înregistrat și este cel mai pronunțat nivel minim de până acum. Pompliano a declarat că prognoza sa se bazează pe experiența anterioară pe piețele cripto:

“85% din valoarea maximă istorică este minimul la care unde vom ajunge. Asta înseamnă în jurul valorii de 3.000 de dolari. Această valoare a fost aproape atinsă la sfârșitul de săptămână anterior, dar este probabil că va mai scădea puțin.”

El a explicat că, în opinia sa, Bitcoin a fost supraevaluat și că acum vede o corecție sănătoasă.

“Bitcoin a fost supraevaluat în decembrie 2017. Există mai mulți vânzători decât cumpărătorii în acest an. Deci, prețul coboară. Dar sunt trei lucruri pe care trebuie să le ținem minte. Primul este că acesta este un strat de decontare a tranzacțiilor. Este cel mai sigur din lume și are o valoare care nu poate fi zero.

Al doilea este că reprezintă clasa de active cu cele mai bune rezultate în ultimii zece ani. Este mai performantă decât S & P, Dow, Nasdaq și alții, în timpul celei mai lungi runde de ascensiune. Chiar dacă a înregistrat două căderi de 80%, în ansamblu criptomonedele au crescut cu peste 400% în ultimii doi ani”, a continuat el.

“Cel de-al treilea aspect relevant este că această evoluție s-a bazat exclusiv pe activitatea investitorilor retail”.

Anthony Pompliano

Comentând cu privire la comparația Bitcoin cu ”mania lalelelor”, a subliniat că și o piață cripto prăbușită ar depăși dimensiunea estimată a pieței lalelelor la acel moment.

 “Cred că este important să ne amintim că până în 2017, toți cumpărătorii erau cu amănuntul, nu? Și acum, ceea ce vedeți în 2018, când prețul a scăzut, începeți să vedeți că instituțiile intră pe acestă piață. Unul dintre lucrurile despre care nu se vorbește prea mult este că majoritatea acestor instituții nu cumpără criptomonede de pe exchange-uri. Ei cumpără de pe piața OTC, unde nu avem o mare transparență sau înțelegere. Deci, ceea ce cred că vedeți este eliminarea acestor investitori retail […] “

Pompliano a subliniat că Morgan Creek continuă să aibă încredere în viitorul pieței cripto și că va continua să cumpere cripto la preț redus.

Morgan Creek are în prezent un parteneriat numit Digital Asset Index Fund cu Bitwise Asset Management. Acesta permite clienților mari din instituții să obțină o expunere convenabilă la activele digitale precum Bitcoin, Ethereum și nenumăratele active tokenizate.