În cursul sesiunii asiatice din această dimineață, prețul Bitcoin a depășit pragul de 11.000$ pentru prima dată în acest an. Conform datelor CoinGecko, criptomoneda a crescut cu 20% în ultima săptămână.

Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!

De altfel, Bitcoin a depășit rapid valoarea de 11.500$ pe platformele de lending pentru margin trading. Investitorii instituționali, care au demonstrat pesimism în legătură cu evoluția pe termen scurt a Bitcoin, au suferit consecințele. Creșterea de preț a generat un val de lichidări de poziții scurte pe toate platformele de instrumente derivate.

Activitatea on-chain a înregistrat o creștere semnificativă odată ce prețul Bitcoin a crescut peste 10.000$. Analiștii Bloomberg estimează că prețul Bitcoin va crește peste 12.000 dolari în perioada următoare.

Avansul rapid al pretului Bitcoin a afectat restul pietei cripto

Conform analizelor tehnice, următorul prag de rezistență pentru Bitcoin este 11.500$, iar dacă taurii vor reuși să il depășească, drumul spre 12.000$ este deschis. În caz contrar, criptomoneda pare să aibă un nivel de sprijin la 10.500$.

Restul pieței cripto a resimțit avansul rapid al pretului Bitcoin – majoritatea altcoins au înregistrat creșteri de preț în raport cu dolarul, dar au scăzut în raport cu BTC. De exemplu, XRP a câștigat 3% față de dolar, dar a scăzut cu 6% față de Bitcoin. Chainlink, una dintre cele mai performante criptomonede de pe piață, a scăzut cu 4,0% în raport cu Bitcoin ultimele 24 de ore. Si criptomoneda Elrond a avut o corectie in raport cu Bitcoin.

Analiștii nu sunt surprinși de această evoluție – istoric vorbind, perioadele de creștere ale Bitcoin au dus la scăderea interesului pentru altcoins.

În plus, dominanța Bitcoin a crescut cu două procente în ultimele 48 de ore. Dacă vineri dominanța Bitcoin scăzuse la aproximativ 61%, creșterea de preț a dus-o la aproape 63%.

Per ansamblu însă, perioada următoare va fi una plină de acțiune pe piața cripto, ceea ce va stimula interesul traderilor.