Prețul Bitcoin a crescut la peste 9.300 de dolari în cursul zilei de marți, provocând optimism pe piață. În prezent, Bitcoin a crescut cu 4% în 24 de ore și 22% în ultima lună de tranzacționare. Analiștii optimiști au subliniat că există cateva motive ce au stat în spatele evoluției pozitive.

S-a încheiat anul nou chinez

Acestă sărbătoare a avut întotdeauna un efect asupra volumelor de tranzacționare Bitcoin. De obicei, traderii chinezi își iau câteva zile libere pentru a sărbători. Provocând o scădere a volumele zilnice cu 50%. Săptămâna trecută, prețul BTC a scăzut de la 9150 USD, ajungând duminică la 8325 USD.

Săptămâna aceasta însă, volumele au revenit la nivelul anterior, iar prețurile au crescut constant pentru a reflecta această creștere.

Tranzactioneaza Bitcoin folosind vTrader!

Bitcoin a crescut cu 4%, la fel si toata piața cripto este în creștere

Săptămâna aceasta s-au înregistrat câștiguri de preț pentru toate criptomonede. Evaluarea totală a pieței a crescut cu peste 17 miliarde de dolari în doar 48 de ore. De atunci a continuat să crească într-un ritm mai modest, dar a depășit pragul psihologic de 250 de miliarde de dolari.

Februarie a însemnat creșteri de preț în istoria Bitcoin

Datele istorice evidențiază luna februarie ca fiind în mod tradițional una dintre cele mai agitate pentru Bitcoin. În plus, înjumătățirea recompensei de bloc se apropie, iar istoria sugerează din nou că acest lucru va avea un efect pozitiv asupra prețurilor BTC.

Există și alți analiști care avertizează că recenta creștere este o capcană deoarece volumele sunt scăzute.

O capcană este un termen ce face referire la analiza tehnica ce semnalează că există puțini cumpărători dispuși să susțină trendul ascendent, în ciuda depășirii zonelor de rezistență critică. Este practic un semnal fals de cumpărare.

CryptoZZ