Noi reglementarăi de licențiere în Singapore
Noua lege a plăților din Singapore a intrat în vigoare astăzi și necesită ca toate întreprinderile cripto care operează în țară să fie înregistrate și autorizate.
Actul acoperă „servicii digitale de plăți digitale” – efectiv toate firmele și exchange-urile cripto din țară. Acestea vor trebui să respecte cerințele anti-spălare de bani (AML) și prevenirea finanțării terorismului (CFT).
Legea prevede că există trei clase de licențe, în funcție de tipul de activitate desfășurat. Există o licență pentru schimbarea banilor, o instituție standard de plată și o instituție de plată majoră.
Exchange-ul japonez Liquid și aplicația cripto Luno, înregistrată în Marea britanie, au anunțat deja că vor să solicite licențe de operare deoarece activează deja în Singapore.
Iranul licențiază peste 1000 de mineri cripto
Conform unui raport publicat de Yahoo Finance, Iranul a acordat peste 1.000 de licențe minerilor de criptomonede din țară.
Licențele au fost emise de Ministerul Industriei, Minelor și Comerțului din Iran, conform presei locale.
Ministrul Amir Hossein Saeedi Naeini a declarat că industria minieră criptografică are potențialul de a adăuga 8,5 miliarde de dolari economiei Iranului.
Iranul a legalizat mineritul de criptomonede în iunie anul trecut, iar în noiembrie a implementat tarife speciale pentru curentul electric utilizat.
Oficial, Iranul nu recunoaște criptomonedele ca metodă de plată. In schimb dificultățile economice au convins autoritățile că minarea acestora poate aduce venituri la buget.
Ucraina va monitoriza trazacțiile de criptomonede mai mari de 1200$
Ministrul Finanțelor din Ucraina, Oksana Makarova, a acordat un interviu despre industria cripto postului de știri ucrainean MC Today. Ea a explicat că legea de prevenire a spălării banilor implementată luna trecută vizează și industria criptomonedelor.
Pentru prima dată, legislația ucraineană recunoaște criptomonedele ca activ care trebuie monitorizat. Pragul pentru declanșarea procesului de control este de 30.000 de grivne urkainiene (UAH) sau 1.200$.
„Dacă exchange-urile, băncile sau alte companii efectuează plăți în criptomonede în valoare echivalentă cu peste 30.000 UAH, trebuie să verifice această tranzacție și să colecteze informații detaliate despre clienți”,
a spus Makarova în interviu.
„Clientul trebuie să furnizeze informații complete despre originea și destinația activelor sale virtuale.”
În cazul în care o astfel de operațiune pare suspectă pentru furnizorul de servicii de plată, firma este obligată să raporteze tranzacția la autoritati.
Justiția britanică ordonă BitFinex să înghețe fonduri cripto provenite din ransomware
O instanță britanică a ordonat exchange-ului Bitfinex să înghețe suma de 96 BTC pe motiv ca sunt fonduri cripto provenite din ransomware. Criptomonedele au fost plătite de o firmă ce a fost victima unui astfel de atac. Chainalysis a ajutat autoritățile să urmărească trasferurile.
- Citeste si: Chainalysis susține că 64% dintre recompensele de ransomware sunt spălate prin exchange-uri
Aparent, criptomonedele au fost trasnferate pe Bitfinex, iar exchange-ul trebuia să dezvăluie informații cu privire la titularul contului până pe data de 18 ianuarie.
Purtătorii de cuvânt ai exchange-ului au refuzat să confirme dacă Bitfinex a furnizat informațiile KYC pentru contul asociat cu adresa.
New Money Review susține că această hotărâre marchează prima instanță în care curțile din Martea Britanie au acceptat Bitcoin ca proprietate.