Majoritatea instrumentele financiare suferă de volatilitate într-o măsură sau alta – Bitcoin însă este recunoscut ca un performer în ce privește evoluția prețurilor. Fluctuațiile pe termen scurt sunt dramatice și orice zvon provoacă efecte disproporționate printre cei care au intrat pe piața cripto mai târziu.

Da, este adevărat că prețul a scăzut semnificativ în acest an, dar dacă privim evoluția în perspectivă, evoluția criptomonedelor pe termen lung este spectaculoasă – câte alte instrumente financiare se pot lăuda cu o creștere de 700% în 18 luni?

Pentru cei care au intrat pe piață după decembrie 2017, poate că acestă informație nu este atât de relevantă, deoarece au dorit să facă o investiție pe termen scurt care să aducă profituri fabuloase.

Din păcate pentru ei, Bitcoin nu este instrumentul potrivit pentru investiții pe termen scurt iar în situația actuală este foarte posibil că au pierdut bani. Acesta este riscul asumat când alegi să intri pe o piață ”la modă”, când deja toată lumea vorbește despre asta – seamănă foarte mult cu pariurile, unde riscul de a pierde este foarte mare.

Pentru investitorii pe termen lung însă, care au adoptat Bitcoin devreme, ei încă mai obțin beneficiile, chiar dacă trebuie să treacă printr-o perioadă dificilă.

Bitcoin a crescut cu 700%

Investitorii cu experiență pe piața recomandă diversificarea – un mix de investiții care generează profit pe termen scurt și unele care generează profit pe termen lung, precum criptomonedele.

Evoluția prețului Bitcoin pe termen scurt este greu de prezis – există opinii de ambele părți. Pe termen lung, Bitcoin a crescut.

Unii, precum analiștii The Motley Fool, apreciază că intrarea pe piață a investitorilor insitutționali va avea un efect negativ, deoarece vor aduce cu ei ”cripto-scepticism” și fonduri importante care vor afecta sever evoluția prețurilor.

Alții consideră că investitorii instituționali vor genera creșteri de prețuri deoarece vor continua să cumpere Bitcoin chiar și atunci când prețul scade, deoarece pe termen lung a demonstrat că trendul este ascendent si Bitcoin a crescut.

Spencer Bogart, investitor în tehnologia blockhain, afirmă că

”Toate băncile mari încearcă să acționeze cumva pe acestă piață. Indiferent că vor oferi posibilitatea de cumpărare de Bitcoin pentru clienții lor, că vor oferi servicii de custodie sau că vor deschide un birou de tranzacționare, toți doresc să se implice. O instituționalizare a pieței cripto este per ansmblu pozitivă”, a declarat acesta pentru CNBC.

Așadar, există predicții în ambele direcții, dar adevărul este că piața financiară funcționează după reguli greu de identificat. Este clar însă că investițiile pe termen lung sunt mai puțin riscante decât cele pe termen scurt. Tot ceea ce trebuie să facă un investitor isteț este să profite de trendul existent pentru a-și crea un portofoliu ce aduce benficii mai târziu.

INFORMAȚIILE APĂRUTE PE SITE NU REPREZINTĂ SFATURI FINANCIARE. PENTRU ORICE DECIZIE FINANCIARĂ IMPORTANTĂ, CONSULTAȚI PROFESIONIȘTI AUTORIZAȚI.
MAI MULTE INFO LE GASITI IN TERMENI SI CONDITII