Compania Gumi, care creează și publică jocuri precum Brave Frontier și Final Fantasy: Brave Exvius, a lansat săptămâna aceasta un fond de investiții în valoare de 30 milioane de dolari dedicate criptomonedelor și tehnologiei blockchain.

Noul fond de investiții crypto este gestionat de fondatorul și CEO-ul Gumi, Hironao Kunimitsu, împreună cu Miko Matsumura, fondatorul exchange-ului de criptomonede japonez Evercoin și a fost creat în colaborare cu firma de avocatură White & Case LLP.

”Am decis să cream acest fond de investiții crypto pentru că dorim să avem o implicare directă în etapele inițiale ale start-up-purilor bazate pe blockchain și criptomonede. Avem astfel posibilitatea de a fi parteneri mai eficienți și să avem un impact real asupra pieței cripto”, se menționează în declarațiile oficiale de lansare a fondului.

Cu toate că anunțul cu privire la proiect este recent, fondul de investiții crypto a derulat deja initiative în spațiul crypto – au participat la crearea companieie Basis, care planifică să lanseze câteva monede stabile și în cadrul proiectului Robot Cache, care dorește să creeze o platformă bazată pe blockchain similar cu Steam.

Matsumura a declarant penru GamesBeat că fondul intenționează să investească atât în companii cât și în tokenuri direct.

”Ne place să ne implicăm de la început. Investim în companie sau în tokenuri. Ne plac serviciile financiare. Ne plac tehnologiile legate de jocuri și considerăm că există o legătură puternică între gaming și cripto”.

Gumi nu este singura companie de gaming care a manifestat interes pentru aplicabilitatea tehnologiei blockchain în acestă industrie – atât Ubisoft cât și Unity derulează în prezent analize cu privire la blockchain în gaming.