Trump face publicitate criptomonedelor

Pentru prima dată de când a devenit președinte, Trump a publicat comentarii legate de criptomonede. El a susținut pe Twitter că Bitcoin este volatil, nu se bazează pe nimic și faciliteză activitățile ilegale deoarece nu este reglementat.

Comunitatea cripto a fost încântată de mesaj, cu toate că este critic. Majoritatea analiștilor au subliniat că Trump face publicitate criptomonedelor gratuit. Fapt demonstrat de creșterea căutărilor pe Google despre Bitcoin după publicarea comentariilor lui Trump.

Senatul American aprobă actual de promovare a blockchain

Comitetul de comerț, știință și transport al Senatului Statelor Unite a aprobat Actul de promovare a tehnologiei blockchain.

Proiectul de lege, publicat de CNET, stabilește un grup de lucru în cadrul Departamentului de Comerț. Membrii grupului de lucru ar trebui să fie reprezentanți ai agențiilor federale și neguvernamentale care ar putea utiliza tehnologia în activitatea lor.

În termen de un an de la înființare, grupul de lucru trebuie să prezinte Congresului un raport care să includă o definiție a tehnologiei blockchain. De asemenea, ei vor realiza cercetări privind impactul tehnologiei DLT, și, în mod specific, a posibilelor utilizări de către agențiile federale.

4000 de echipamente de minare confiscate în China

Poliția din China a arestat 22 de persoane acuzate de activități ilegale de minare de criptomonede. Acestea au dus la pierderi de electricitate în valoare de aproximativ 3 milioane de dolari, conform informațiilor publicate de ziarul locale XinhuaNet.

Autoritățile au confiscat de asemenea 4000 de echipamente de minare ce fuseseră instalate în mod ilegal în nouă fabrici.

Potrivit raportului, poliția din Jiangsu a lansat o investigație penală după ce furnizorul local de energie electrică a raportat consumuri anormale. După două luni de investigații, cei 22 de suspecți au fost acuzați de furtul de curent electric. Prejudiciul este în valoare de 20 de milioane de yuani (2,91 milioane de dolari).

Exchange-ul japonez Bitpoint, victimă a unui hack de 32 milioane de dolari

Exchange-ul japonez Bitpoint a suspendat toate serviciile după ce a pierdut 32 de milioane de dolari într-un hack.

Compania a anunțat că au fost furate criptomonede Bitcoin, XRP, Litecoin și Ethere din portofelul online al exchange-ului.

cumpara masina cu bitcoin

Bitpoint a fost unul dintre numeroasele excahnge-uri cripto care au primit un ordin de îmbunătățire a afacerilor de la autoritatea de reglementare financiară din Japonia. Agenția pentru Servicii Financiare (FSA) a derulat inspecții extinse la toate exchange-urile ce activează în țară.