După ce a avansat repede până la 64.850$ în cursul zilei de ieri, Bitcoin și-a încetinit ascensiunea și se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 63.000$. Conform analizelor tehnice însă, este o pauză temporară, iar perspectivele sunt optimiste. Graficele Tradingview arată că s-a format un triunghi ascendent, un semnal că Bitcoin ar putea urca până la 86.000$ în viitorul apropiat.

Bitcoin încetinește

Între timp însă, Ethereum continuă cursa spre 2.500$. În această dimineață, cel mai mare altcoin a atins un nou ATH de 2.480$. Același triunghi ascendent de pe graficele tehnice arată că există șanse mari ca ETH să ajungă la 2650$ în viitorul apropiat.

O altă criptomonedă ce nu pare să încetinească este DOGE. Ieri a atins un nou ATH de 0.1425$, o creștere de 130% de la începutul lunii aprilie. Dogecoin a ajuns în top 10 criptomonede cu un market cap de peste 18 miliarde de dolari. Singura criptomonedă din top care a avut o performanță mai bună de cât DOGE în aprilie a fost XRP, care a crescut cu 200%.

Mark Cuban, un investitor cripto bine cunoscut și proprietarul Dallas Mavericks a declarat că echipa de basket a avut mult succes cu introducerea DOGE ca metodă de plată.

”FYI, vânzările Mavs cu Dogecoin au crescut cu 550% în ultima lună. Până acum am vândut produse promoționale de mai mult de 122.000$ în DOGE. Nu vom vinde niciodată criptomonedele obținute”.

Google Trends arată de asemenea că termenii „dogecoin” și „DOGE” sunt din ce în ce mai căutați la nivel mondial.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Analiștii sunt de părere că și listarea Coinbase pe bursă a oferit un imbold prețurilor, deoarece a readus criptomonedele în atenția publicului. Ca urmare a acestui fapt, volumele de tranzacționare pe platformele cripto au crescut. O altă consecință a interesului în creștere este creșterea volatilității – prețurile cripto fluctuează mult mai repede atunci când există activitate crescută.