Co-fondatorul exchange-ului cripto BTCC Bobby lee este de părere că Bitcoin va depăși market cap-ul aurului în 2028. Odată cu această evoluție, prețul BTC va ajunge la 500.000$.

Piața aurului este în prezent de 8 trilioane de dolari, în timp ce Bitcoin valoarează doar 160 de miliarde de dolari. Lee crede că o inversare ar putea veni imediat după 2028.

“Prevăd că – flippening – se va întâmpla în termen de 9 ani, iar BTC $ va înregistra peste 500.000 USD”,

a scris el pe Twitter.

Principalul argument este mult-discutata reducere a ofertei de Bitcoin prin înjumătățirea recompenselor de bloc. El a menționat că în următorul deceniu, cantitatea de BTC minată se va reduce la jumătate de trei ori:

„Până la 20 de ani, noua producție zilnică va fi doar de ~ 255 BTC – inflație anuală mai mică de 0,5%. Mai rar decât aurul! ”

Modelul Stock-to-flow

Argumentele lui Bobby Lee coincid cu predicțiile modelului de preț Stock-to-Flow. Creat de analistul PlanB, instrumentul folosește oferta de Bitcoin față de stocul existent pentru a prognoza valoarea viitoare.

Conform modelului stock-to-flow, calculele arată un preț BTC / USD de doar 8.300 USD până la următoarea înjumătățire în mai 2020. După aceea, însă, situația ar trebui să se schimbe rapid si Bitcoin va depăși 100.000 de dolari în doi ani de la eveniment.

Lee a confirmat predicția lui PlanB pentru prețuri mult mai mari ale Bitcoin în ultima parte a deceniului următor. Lee crede că este posibil ca Bitcoin să ajungă la 1 milion USD în cazul în care viteza de imprimare a banilor la nivel mondial continuă. PlanB a menționat că tipărirea banilor ar putea în cele din urmă să oprească modelul Stock-to-Flow.

„Aș fi fericit dacă modelul ține pentru 1 sau 2 sau poate încă 3 înjumătățiri de recompensă. Având în vedere că prețul BTC se măsoară în USD … cine știe ce se va întâmpla cu dolarul dacă FED continuă să tipărească bani”,

a spus el pe Twitter la sfârșitul lunii trecute.

Schiff: moneda digitală chineză va dăuna Bitcoin

Peter Schiff, unul dintre detractorii Bitcoin în raport cu aurul, a fost vocal în predicțiile sale pesimiste despre criptomonedă. Săptămâna trecută, el a susținut că o viitoare monedă digitală chineză va semnala perioade dificile pentru Bitcoin. Anterior, el a estimat că BTC / USD nu va ajunge niciodată la 50.000$ în timp ce aurul va trece de 5.000$.

CryptoZZ